Севернокорейският лидер Ким Чен Ун приключи годината с нови заплахи

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун приключи годината с нови заплахи
Коментари Харесай

Ким Чен Ун плаши Южна Корея с ядрена война. Всеки момент

Севернокорейският водач Ким Чен Ун завърши годината с нови закани за нуклеарна офанзива против Сеул, а корейската ръководеща партия разгласи проекти за изстрелване на три нови шпионски спътника през 2024 година

Ким Чен Ун издаде заповед за струпване на боен боеприпас, с цел да се приготви страната за война на полуострова, която може да " избухне всеки миг “, оповестиха държавните медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Ким разкритикува Съединени американски щати по време на дълга тирада в края на 5-дневната партийна среща, която дефинира решенията за военна, политическа и икономическа политика на страната му за 2024 година

На срещата бяха оповестени проекти за по-нататъшно военно развиване през идната година. Включително изстрелване на още три шпионски спътника, създаване на безпилотни дронове и развиване на качества за електронна война, както и подсилване на нуклеарните и ракетните сили.

През 2023 година Северна Корея извърши рекорден брой тествания на балистични ракети. Тя вписа в конституцията си статута си на нуклеарна мощ и тества сполучливо най-мощната си междуконтинентална балистична ракета, способна да доближи Съединени американски щати.

Севернокорейският водач упрекна Съединени американски щати, че съставляват „ разнообразни форми на военна опасност “ и подреди на въоръжените си сили да поддържат „ мощна дарба за реагиране на война “. На срещата бе установено, че „ война може да избухне на Корейския полуостров когато и да е заради безразсъдните ходове на враговете за навлизане в КНДР “.

От своя страна Съединени американски щати, Южна Корея и Япония ускоряват военното съдействие, задействаха система за шерване на данни в действително време по отношение на изстрелването на севернокорейски ракети и умножиха взаимните военни маневри в района.

Американските сили изпратиха в Южна Корея в последните месеци нуклеарна подводница, самолетоносач и стратегически бомбардировач, като всякога предизвикаха гнева на Пхенян, който гледа на тези маневри на прага си, като на подготовка за инвазия на неговата територия и счита ракетните проби за нужни контрамерки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР