Севернокорейският лидер Ким Чен Ун, придружен от дъщеря си, лично

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун, придружен от дъщеря си, лично
Коментари Харесай

Ким Чен Ун заведе дъщеря си на ракетен тест

Севернокорейският водач Ким Чен Ун, съпроводен от щерка си, персонално е следил неотдавнашното изстрелване на най-мощната междуконтинентална балистична ракета на страната, демонстрират фотоси на държавните медии в петък.

При изстрелването в четвъртък - второто тестване на балистична ракета на Пхенян тази година - е употребена ракета Hwasong-17, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация, като добави, че тя е изстреляна в отговор на " трескавите " взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Снимки в формалния вестник Rodong Sinmun демонстрират по какъв начин Ким следи по какъв начин черно-бялата Hwasong-17 - наречена от анализаторите " ракета страшилище " - се изстрелва в небето.

На някои от фотосите се вижда, че той следи изстрелването дружно с щерка си, която не е посочена от държавните медии, само че е разпозната като второто му дете Джу Ае от южнокорейското разузнаване.

Държавните медии разгласиха и фотоси на Земята от космоса, за които се твърди, че са направени от камера, инсталирана на балистичната ракета.

KCNA съобщи, че изстрелването е " удостоверило бойната подготвеност на звеното за балистични ракети ".
 Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета
Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета

Провокация преди основна аудиенция в Токио

Миналата година Северна Корея се разгласи за " необратима " нуклеарна мощ, а наскоро Ким прикани за " експоненциално " увеличение на производството на оръжия, в това число тактически нуклеарни оръжия.

Наблюдавайки изстрелването в четвъртък, Ким съобщи, че Северна Корея ще " отговори на нуклеарните оръжия с нуклеарни оръжия " и прикани за " необратимо усилване на нуклеарното военно въздържане ", съгласно KCNA.

Той също по този начин посочи " позицията на страната за бързо реагиране... за справяне с всеки въоръжен спор и война ", съобщи KCNA.

Теоретично балистичната ракета Hwasong-17 може да доближи континенталната част на Съединени американски щати, а с последното изстрелване Северна Корея се пробва да подчертае напредналото равнище на своето оръжие , считат анализатори.
 Северна Корея изстреля две ракети от подводница
Северна Корея изстреля две ракети от подводница

Напрежение в основен район

" Със фотосите на Земята Пхенян като че ли се пробва да покаже, че може да порази тъкмо всяка цел, която режимът желае, със своята междуконтинентална балистична ракета ", споделя пред Агенция Франс Прес Чонг Сонг-чанг, старши теоретичен помощник в института " Седжонг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР