Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прекоси границата и влезе в Русия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прекоси границата и влезе в Русия
Коментари Харесай

С хляб и сол посрещнаха Ким Чен-ун в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун прекоси границата и влезе в Русия на път за първата си среща с президента Владимир Путин в пристанищния град Владивосток, оповестиха международните организации.

Срещата ще се организира в четвъртък, като към нея има доста упования. Според разнообразни източници Русия може да предложи на Северна Корея да се върне в договарянията в шестстранен формат.

На гарата в пограничното населено място Хасан Ким е бил посрещнат с цветя, самун и сол. Севернокорейският началник бил предстоящ от съветския министър на развиването на Далечния изток и Арктика Александър Козлов, от губернатора на Приморския край, съветския дипломат в КНДР и генералния консул на Северна Корея в Приморския край.

" Надявам се това да бъде сполучлива и потребна аудиенция и се надявам по време на разговорите… да мога да имам съответни полемики по отношение на разрешаването на обстановката на Корейския полуостров и развиването на двустранните ни взаимоотношения”, съобщи Ким пред съветските малките екрани в Хасан.

На гарата във Владивосток Ким Чен-ун още веднъж бе посрещнат тържествено, като за него бе разпънат червен килим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР