Нови снимки показват как Ким на Северна Корея обикаля оръжейни фабрики и се прицелва

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обикаля оръжейни фабрики, инспектира артилерийски
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обикаля оръжейни фабрики, инспектира артилерийски заводи и дори стреля с пистолет в наскоро публикувани снимки, които изглежда предлагат рядък поглед към оръжейните съоръжения на секретната държава.

Севернокорейската държавна информационна агенция KCNA, която публикува снимките в събота, каза, че изображенията показват как Ким обикаля завод за производство на „голямокалибрен артилерийски комплекс“ и дава „насоки на място“ на работниците в съоръжение за „стратегически крилати ракети и безпилотен щурмови самолет."

Освен това се казва, че Ким е дал „важни указания“ относно „изграждането на капацитет за серийно производство на нови боеприпаси“.

Посещенията са били в четвъртък, петък и събота, уточнява агенцията.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира фабрика за боеприпаси на това изображение, публикувано от държавната новинарска агенция KCNA. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира фабрика за боеприпаси на това изображение, публикувано от държавната информационна агенция KCNA. KCNA

Публикуването на снимките идва на фона на период на повишено напрежение на Корейския полуостров и изглежда е последната демонстрация на сила от страна на Пхенян.

През юли Северна Корея проведе голям военен парад, включващ два модела междуконтинентални балистични ракети (ICBM) като част от отбелязването на примирието в Корейската война, известно като Ден на победата от Пхенян, въпреки че изтощителният конфликт завърши в безизходица и полуостровът беше разделен .

Ракетите Hwasong-18 – най-новите междуконтинентални балистични ракети на Пхенян с твърдо гориво, за които много анализатори смятат, че имат обсег за насочване към цялата континентална част на Съединените щати – бяха докарани на площад Ким Ир Сен в столицата, последвани от Hwasong-17, междуконтинентални балистични ракети с течно гориво .

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обикаля оръжейна фабрика на това изображение, публикувано от Корейската централна информационна агенция на Северна Корея в неделя, 6 август 2023 г. Части от тази снимка са замъглени от KCNA. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обикаля оръжейна фабрика на това изображение, публикувано от Корейската централна новинарска агенция на Северна Корея в неделя, 6 август 2023 г. Части от тази снимка са замъглени от KCNA. KCNA/Ройтерс

Севернокорейският министър на отбраната Кан Сун Нам обяви парада за „огромна слава“ за въоръжените сили на нацията и „велик празник“ за целия народ.

В друга демонстрация на сила през този месец Пхенян изстреля две балистични ракети с малък обсег, които паднаха в морето между Корейския полуостров и Япония.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР