Севернокорейският лидер Ким Чен Ун направи оценка на провокативната ситуация

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун направи оценка на провокативната ситуация
Коментари Харесай

Ким Чен Ун определи ключови цели за „борба с врага“

Севернокорейският водач Ким Чен Ун направи оценка на " провокативната " обстановка на Корейския полуостров и дефинира основни цели за подсилване на потенциала за самоотбрана на Северна Корея в отчета си на втория ден от шестия пленум на Осмия конгрес на Работническата партия на Северна Корея (РПК), заяви Централната осведомителна организация на Северна Корея (ЦАНК).

" Докладът направи изчерпателен разбор и оценка на новата провокационна обстановка на Корейския полуостров и на интернационалната политическа конюнктура, ясно акцентира правилата на външнополитическата работа и насоките за битка с враговете, които партията и държавното управление на КНДР би трябвало поредно да следват в актуалната конюнктура, с цел да защитят държавната власт и държавните ползи, и дефинира нови основни цели за подсилване на отбранителните качества, които би трябвало да бъдат изпълнени през 2023 година ", се споделя в отчета.

Ким направи обстоен разбор на актуалната обстановка в КНДР като цяло и съобщи, че през идната година би трябвало да се положат " огромни старания " в отговор на комплицираната и изменяща се обстановка.

На 26 декември стартира шестият пленум на осмия Централен комитет на Работническата партия на КНДР (РПК). Ким Чен Ун, в качеството си на общоприет секретар, ръководи съвещанието от името на пленума, а на него участват и членове на Политбюро и членове и претенденти на Централния комитет на РКП.

В понеделник пет севернокорейски безпилотни апарата нахлуха в южнокорейското въздушно пространство, като един от тях доближи до покрайнините на Сеул. Южна Корея отговори с изтребители, хеликоптери и други средства, като за пет часа изстреля към 100 изстрела от 20-милиметрови оръдия по дроновете, само че не съумя да ги смъкна. В същото време един военен аероплан се разруши по неустановени аргументи.

Анализатори изрекоха съмнение, че КНДР е тествала дронове със лична структура, до момента в който е проверявала успеваемостта на южнокорейската противовъздушна защита, само че заради загуба на надзор безпилотните апарати са навлезли по-дълбоко във въздушното пространство на прилежащата страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР