Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е готов да сключи оръжейна

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е готов да сключи оръжейна
Коментари Харесай

Ким Чен Ун е готов да сключи оръжейна сделка с Путин

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е подготвен да подписа оръжейна договорка с съветския деспот Владимир Путин, оповестява Financial Times, базирайки се на експертни оценки. Подробностите към евентуалната договорка към момента не са ясни.

" Все още не е ясно какво ще планува съглашението сред Северна Корея и Русия. Пхенян може да предложи муниции, реактивни системи за залпов изстрел и балистични ракети с дребен обхват - всичко това ще помогне на Москва да отблъсне контранастъплението на Киев ", написа изданието, на което се базира украинската организация УНИАН.

Според FT в отговор Москва може да предложи зърно, петрол и военни технологии, както и заплащане в задгранична валута. По този метод Русия също може да бъде уверена да даде на Северна Корея „ мощно чувствителни военни технологии “. Следователно опасността от страна на КНДР за Корея и Япония ще се усили доста.

„ Оста Русия-Северна Корея усложнява обстановката със сигурността както в Украйна, по този начин и на Корейския полуостров. Сътрудничеството сред Русия и Северна Корея може да се разшири оттатък споразуменията за стандартни оръжия и хранителна/енергийна помощ, може би (ще стигне) до съвременни технологии за спътници, нуклеарни подводници и балистични ракети, “ споделиха специалистите Виктор Ча и Елън Ким от основания във Вашингтон мозъчен концерн CSIS. Анализатори споделят, че " Северна Корея, Китай и Русия са се трансформирали в новата ос на злото, като страни, ръководени от диктатори и заплашващи демократичния интернационален ред ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР