Севернокорейският държавен ръководител е наблюдавал вчера изпитания на ракетни установки

...
Севернокорейският държавен ръководител е наблюдавал вчера изпитания на ракетни установки
Коментари Харесай

Ким Чен-ун наблюдава изпитания на ракетни установки със суперголям калибър, способни да поразят Сеул

Севернокорейският държавен началник е следил през вчерашния ден тествания на ракетни установки със " суперголям калибъбр ", способни да поразят столицата на Южна Корея Сеул, заяви през днешния ден формалната новинарска организация КЦТА, представена от АП.

По време на образователните стрелби са били тествани 600-милиметрови реактивни системи за залпов огън и други оръжия. На някои от тях съгласно КЦТА може да бъдат поставяни тактически нуклеарни бойни глави.

По-рано Япония разгласи, че Северна Корея е изстреляла през вчерашния ден три балистични ракети, които са прелетели 350 километра, достигайки оптималната височина от 50 километра, преди да паднат в Японско море близо до източното крайбрежие на Корейския полуостров, написа Българска телеграфна агенция.

Севернокорейският водач се закани да усили военния капацитет на страната си в конюнктура на задълбочаваща се борба със Съединените щати и техните съдружници.

Вчерашните образователни стрелби съответстваха с посещението в Южна Корея на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който взе участие в откриването на третата Среща на върха за народна власт - самодейност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, замислена като конгрес за разискване на способи за прекъсване на отстъплението от демокрацията и подкопаването на човешките права и свободи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР