Севернокорейски държавни медии призоваха САЩ да отменят наложените на режима

...
Севернокорейски държавни медии призоваха САЩ да отменят наложените на режима
Коментари Харесай

Севернокорейски медии призовават САЩ да отменят санкциите

Севернокорейски държавни медии приканиха Съединени американски щати да анулират наложените на режима наказания, заявявайки, че Пхенян е показал благосклонност, като е спрял тестванията на нуклеарни оръжия и е предал остатъци на починалите в Корейската война американски бойци, написа Ройтерс.

Призивите бяха отправени единствено дни, откакто конфиденциален отчет на Организация на обединените нации съобщи, че Северна Корея (КНДР) не е прекратила нуклеарната и ракетната си стратегии, нарушавайки резолюции на Организация на обединените нации.

Пхенян и Вашингтон дадоха обещание да работят дружно за преустановяване на оръжейните стратегии на КНДР на основната среща на високо ниво на водачите в Сингапур, само че към този момент се затрудняват да реализират съглашение за метода на осъществяване на тази цел.

Севернокорейските държавни медии упрекнаха Съединени американски щати, че дейностите им опонират на проекта за възстановяване на връзките, макар че КНДР прави жестове на благосклонност. Предприетите от Пхенян на практика ограничения, в това число мораториума върху нуклеарните и ракетни тествания, унищожаването на нуклеарен обект и връщане на останките на бойците към този момент обезсмислят резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа всекидневникът "Нодон синмун ", орган на Корейската трудова партия. В публицистична публикация вестникът дефинира като възмутителни изказванията на Държавния департамент, че няма да облекчи глобите до привършване на денуклеаризацията.

"Как може глобите, които са тоягата, която американската администрация размахваше като част от враждебната си политика към нас, да оказват помощ за другарството сред двете страни? ", пита вестникът, показвайки недоволството на Пхенян от бавния ход на нуклеарните договаряния, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР