Северният район О-дьо-Франс във Франция е традиционна крепост на протекционистката,

...
Северният район О-дьо-Франс във Франция е традиционна крепост на протекционистката,
Коментари Харесай

Най-бедният район във Франция гледа към Китай, а не Макрон

Северният регион О-дьо-Франс във Франция е обичайната цитадела на протекционистката, антиимигрантска партия " Националния фронт ". Сега жителите на региона се обръщат към отдалечен Пекин, вместо към своя Париж, с цел да излязат от тежките стопански усложнения, написа Bloomberg.

Начело на усилието стои 53-годишният президент на провинцията Ксавиер Бертранд. Районът е дом на на към шест милиона души, а безработицата и бедността там е най-висока.

Бертранд неотдавна се върна от пътешестване до Китай, където се срещна с евентуални вложители като част от усилието му да трансформира О-дьо-Франс в логистичен и софтуерен ход. Желанието да раздвижи стопанската система на провинцията идва в миг, в който Франция и Европейският съюз преобмислят дали комерсиалната агресия на Китай не е опасност за Запада.

" Убеден съм, че в идващите години Китай ще се надделее като главен стопански сътрудник ", споделя Бертранд в изявление, акцентирайки, че Поднебесната империя е желана от него за вложения в района.

Бертранд завоюва опцията да ръководи района през 2016 година републиканец, отнемайки гласове от " Националния фронт " на Марин льо Пен, като зае твърда позиция против имигрантите. По-късно напусна партията си, защото мина прекомерно надалеч вдясно и сътвори своя: " Фабриката ".

Консерваторът може да се изправи против Еманюел Макрон през 2022 година. Той е сериозен и към Берлин и останалите страни-членки на Европейския съюз поради позициите им към световната търговия.

След като Германия е най-големият търговски сътрудник на Китай в Европа, " дали играе европейската игра или своята? ", пита Бертранд.

Докато Китай промотира своята самодейност " Един пояс. Един път ", западните страни предизвестява неведнъж за същинските планове на Пекин. Макрон, който предизвести, че " Новият път на коприната " не може да върви единствено в една посока, пази позицията, че Европейски Съюз би трябвало да ускори отбраната си в комерсиалното съревнование, както и че блокът би трябвало да приключи " наивния " си метод. Най-големият търговски недостиг на Париж е точно с Китай - към 30 милиарда евро.

Бертранд пътува до Ханджоу, с цел да се срещне с основния изпълнителен шеф на Alibaba Inc. Даниел Йонг. " Alibaba има по-различна тактика от тази на Amazon - те търсят сътрудници ", споделя Бертранд.

Регионалният президент упорства, че методът му към китайската политика не е доверчив и вижда тези вложения като метод да забърза растежа на стопанската система на О-дьо-Франс, която има най-малкият БВП на глава от популацията в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР