Северният китайски град Тиендзин посъветва днес своите близо 14 милиона

...
Северният китайски град Тиендзин посъветва днес своите близо 14 милиона
Коментари Харесай

Китай блокира 14 милиона души заради КОВИД-19

Северният китайски град Тиендзин посъветва през днешния ден своите близо 14 милиона души да останат у дома, до момента в който провеждт всеобщи ковид-тестове след поредност от заразявания неотдавна, в това число два случая, породени от варианта омикрон, оповестиха медиите в Китай.

Тиендзин се обрисува като нова рискова зона, откакто през последните няколко дни там бяха регистрирани над 20 нови случая, множеството от които импортирани от чужбина, твърди Националната здравна комисия. Те включват минимум два случая на разновидността на омикрон, както и 15 инфекции измежду възпитаници от начални и междинни учебни заведения.

Вариантът Омикрон може да е резултат от еволюцията на ковид при мишки, при които е развил огромен брой разновидности, според изследване, извършено от откриватели на Китайската академия на науките в края на декември 2021 година Фактът, че въпросният вид на ковид се трансферира на плъхове и мишки - животни, които не са били податливи на други варианти на вируса, беше доказан по-рано и от съветски откриватели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР