Северна Македония трябва да плати над един милион евро обезщетения

...
Северна Македония трябва да плати над един милион евро обезщетения
Коментари Харесай

Северна Македония секна инвестиции за милиони, колко ще й струва това

Северна Македония би трябвало да заплати над един милион евро компенсации на компании, възнамерявали да строят дребни водноелектрически централи на Шар планина - трансформирала се в това време в народен парк.

Държавата на е длъжна да компенсира четири енергийни капиталови компании с общо 1 милион и 51 000 евро.

Това обезщетение за спиране на техните проекти за създаване на дребни водноелектрически централи в Шар планина, планинската верига в северозападната част, която беше оповестена за народен парк.
 Застрахователните компании, изплатили със 182% повече компенсации за кражба и обир
Бум на компенсациите за кражба и обир. Застрахователите изплащат по 9 863 лв. приблизително дневно

През първото тримесечие на 2022-а

Четирите компании, които не могат да продължат работата по електроцентралите си, получиха концесии за своите планове сред 2011 и 2018 година

Парламентът обаче одобри Закон за оповестяване на Шар планина за народен парк на 30 юни 2021 година

Инициативата за отбрана на тази скъпа територия е почнала 27 години по-рано, давайки на страната задоволително време да попречи на вложителите да получат разрешителни за работа.

" Фирми печелят солидни компенсации поради противозаконните актове ", " Питаме 21 страни за бандитско имане "

През тези години няколко изследвания потвърдиха, че регионът има естествените полезности, нужни за осъществяване на изискванията за институционална отбрана.

Но страната, макар че разполагаше с тези данни и беше ангажирана с самодейността, продължи да предизвиква стопанските действия в планината, които вредят на природата, в това число построяването на дребни Водноелектрическа централа.

На 4 октомври държавното управление реши да приключи договорите и да компенсира концесионерите за разноските, които са създали при създаването на енергийни планове, от които се е наложило да се откажат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР