Северна Корея взема предпазни мерки, докато се подготвя за момента,

...
Северна Корея взема предпазни мерки, докато се подготвя за момента,
Коментари Харесай

Северна Корея се готви за страшен тайфун

Северна Корея взема защитни ограничения, до момента в който се приготвя за момента, когато " супер мощния " ураган Хинамнор ще доближи Корейския полуостров, оповестиха държавни медии, представени от организация Йонхап, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавни чиновници са инспектирали здания, изложени на риск от наводняване или сриване, а риболовните кораби, намиращи се в морето, са били върнати в пристанищата, заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТА). Очаква се при прекосяването на тайфуна Хинамнор страната да бъде изложена на проливни дъждове. Те може да доближат до 100-150 мм по данни на севернокорейското радио и телевизия.

Водещият севернокорейски вестник " Нодон синмун " също така съобщи, че страната е взела строги ограничения за предотвратяването на разпространяването и " притока на злотворен вирус " посредством тайфуни и цунами. Изданието насочи и апели за отбягване на вреди от наводненията върху основните селскостопански региони, което би могло да утежни така и така тежкия дефицит на храни в страната.

Тайфунът Хинамнор е 11-ият за тази година. Очаква се той да доближи южнокорейския остров Чеджу тази седмица, като по това време ще бъде систематизиран като " доста мощен ", трета степен от общо четири, отбелязва Йонхап. Четвъртата степен " супер мощен " е непокътната за тайфуни с оптималната скорост напразно, достигаща минимум 54 м/с.

След прекосяването си през острова тайфунът ще доближи територията на полуострова, на към 80 км северно от южнокорейския град Пусан. Очаква се към този миг той да е измършавял до втора степен, само че все пак може да стане най-силният ураган, достигал Корейския полуостров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР