Северна Корея в четвъртък обвини Европейския съюз (ЕС) в подстрекаване

...
Северна Корея в четвъртък обвини Европейския съюз (ЕС) в подстрекаване
Коментари Харесай

КНДР обвини ЕС в дестабилизиране на Корейския полуостров

Северна Корея в четвъртък упрекна Европейския съюз (ЕС) в „ подстрекателство на борба и неприязън “ на Корейския полуостров. Обвиненията бяха в отговор на неотдавнашна среща на върха Южна Корея-ЕС, по време на която водачите осъдиха нуклеарните и ракетните провокации на Пхенян.

Позовавайки се на публикация на севернокорейския анализатор по интернационалните връзки Пак Мьонг Чол, формалната Корейска централна новинарска организация упрекна Европейски Съюз, че следва „ небалансирана “ политика в интерес на Южна Корея, с цел да завоюва нейната поддръжка за Украйна.

„ Европейски Съюз, изложен на рецесия в сигурността след експлоадирането на украинското събитие, в този момент протяга ръката си за милостиня даже към Южна Корея, изцяло подчинена на Съединени американски щати във военно отношение и заемаща доста несправедлива и предубедена позиция по въпроса за Корейския полуостров в краят на нейните обезверени старания за продобиване на военна поддръжка за Украйна “, се споделя в изказването.

Припомняме, че в понеделник ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел организираха среща на върха с президента Юн Сук Йол в Сеул. Те дадоха взаимно изказване, осъждащо многократните изстрелвания на балистични ракети и нуклеарните закани от Пхенян.

В същия ден европейските водачи посетиха и Демилитаризираната зона, която разделя двете Кореи.

Според Пхенян, Европейски Съюз е изгубил своята „ съвсем изцяло стратегическа самостоятелност “ в границите на съюза си със Съединените щати.

„ Европейски Съюз би трябвало да осъзнае обстоятелството, че в случай че следва сляпо враждебната политика на Съединени американски щати към КНДР, както в този момент, ще бъде държан виновен за ескалацията на напрежението на Корейския полуостров дружно със Съединени американски щати “, се споделя още.

Статията също по този начин отбелязва, че по време на визитата си в Сеул водачите на Европейски Съюз нарекоха нуклеарните стратегии на Севера опасност за районния мир и споделиха, че Европейски Съюз няма да одобри Северна Корея да има нуклеарни оръжия

„ По-добре е Европейски Съюз да свикне със статута на КНДР като страна с нуклеарно оръжие в този момент “, сподели анализаторът, отбелязвайки, че Европейски Съюз в никакъв случай не е желал от Европейски Съюз да признае Северна Корея за страна с нуклеарно оръжие.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР