Северна Корея ще затвори повече от дузина посолства по света,

...
Северна Корея ще затвори повече от дузина посолства по света,
Коментари Харесай

Северна Корея затваря 25 % от дипломатическите си мисии по света

Северна Корея ще затвори повече от дузина посолства по света, в това число в Испания, Хонконг и няколко африкански страни, заяви NBC News. Това решение може да докара до закриването на 25 % от дипломатическите задачи на Пхенян. Отбелязва се, че решението се дължи на интернационалните наказания, наклонността на Пхенян да изостави международното взаимоотношение и отслабването на севернокорейската стопанска система.

Министерството на обединяването на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, означи, че поради глобите, облагите на севернокорейският бизнес, който е зает с задграничната валута, боксува, което затруднява продължаването на поддържането на посолства. „ Това може да значи сложна икономическа обстановка в Северна Корея, където е проблем да се поддържат даже минимални дипломатически връзки с обичайно другарски настроени страни “, казавт от министерството на Юга. 

Неотдавна американското и южнокорейското разузнаване заподозряха КНДР в създаването на нова разследваща ракета. Сеул и Вашингтон считат, че активността е знак, че Северна Корея евентуално тества мотор на сателитна ракета-носител. Американското и южнокорейското разузнаване обаче не съумяха да запишат самите проби, защото те можеха да бъдат осъществени на скрито място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР