Сръбският външен министър Ивица Дачич каза днес, че вероятно на

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич каза днес, че вероятно на
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Босна вероятно ще има на 30 април

Сръбският външен министър Ивица Дачич сподели през днешния ден, че евентуално на 30 април по искане на Русия ще се състои изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Босна и Херцеговина, съобщи Танюг.

Този месец в Организация на обединените нации бе показана проекторезолюция, която приканва 11 юли да бъде разгласен за Международен ден за възпоменание на геноцида, осъществен в Сребреница през 1995 година и която осъжда отричането на геноцида и възхвалата на военнопрестъпниците, предава Българска телеграфна агенция. Сърбия, както и нейните съюзнически в Организация на обединените нации страни, не признават геноцида и са срещу приемането на резолюцията. Насрочено за 2 май съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации, на което се очакваше гласоподаване по препоръчаната резолюция, бе отсрочено.

В изявление за сръбската телевизия „ ТВ Първа “ Дачич сподели, че Русия е поискала образуване на незабавно съвещание на Съвета за сигурност за Босна и по последна информация то ще се организира на 30 април. По думите му Словения, която е непостоянна членка на Съвета за сигурност, е оспорила настояването, а Малта е поискала закрито съвещание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР