Северна Корея се е съгласила да не предприема опасни дейности

...
Северна Корея се е съгласила да не предприема опасни дейности
Коментари Харесай

Северна Корея се е съгласила да предупреждава за опасни за авиацията дейности

Северна Корея се е съгласила да не подхваща рискови действия за авиацията, без да е отправила предизвестие за това. Новината заяви основаната в Монреал Международна организация за гражданско въздухоплаване, съобщи Ройтерс.Това увещание може да докара до възобновяване на полетите на огромни самолетни компании в севернокорейското въздушно пространство.
Сега самолетните компании летят по заобиколен маршрут, с цел да избегнат Северна Корея поради опасността, която съставляват нейните необявени ракетни тествания, пораждащи безпокойствие в светлината на свалянето на малайзийския аероплан над Източна Украйна преди четири години. Ако севернокорейското въздушно пространство бъде несъмнено като безвредно, превозвачите може да спестят гориво и време по някой направления сред Азия и Европа и Северна Америка.
Представители на основаната в Монреал организация са посетили Северна Корея тази седмица, с цел да разискват искане на Пхенян да отвори нов въздушен път, който ще минава през севернокорейското и южнокорейското въздушно пространство. По време на тази аудиенция са били получени севернокорейските уверения, че Пхенян няма да се захваща с рискови действия за авиацията, без да предизвести останалите страни в района, сподели Стивън Кримър, шеф на Службата по въздухоплаване към интернационалната организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР