Северна Корея разпространи снимки на Земята, които според нея са

...
Северна Корея разпространи снимки на Земята, които според нея са
Коментари Харесай

Северна Корея публикува снимки на Земята от Космоса след тест на балистична ракета

Северна Корея популяризира фотоси на Земята, които съгласно нея са направени от изстреляна през уикенда балистична ракета със междинен обхват на деяние, съобщи Би Би Си. Необичайните фотоси, направени от Космоса, демонстрират елементи от Корейския полуостров и близките региони.

Пхенян удостовери в понеделник, че е тествал балистична ракета със междинен обхват на деяние (IRBM) Hwasong-12.

Пхенян извърши рекорден брой от седем изстрелвания на ракети единствено през последния месец – интензивно равнище на интензивност, което бе порицано от Съединени американски щати, Южна Корея, Япония и други страни

Организация на обединените нации не разрешават на КНДР всякаква нуклеарна или балистична активност. Азиатската страна обаче постоянно нарушава тази възбрана, вследствие на което става обект на редица стопански наказания.

Представители на Съединени американски щати обявиха в понеделник, че скорошното усилване на ракетната активност постанова възобновяване на договарянията с Пхенян.

Южна Корея и Япония бяха първите, които оповестиха за изстрелването в неделя, откакто го записаха със своите противоракетни системи.

Те решиха, че ракетата е достигнала до оптималната височина от 2000 км и е прелетяла 800 км от мястото на изстрелването, преди да падне в морето. При цялостна мощ и общоприета траектория този вид ракета може да измине 4000 хиляди километра.

Изображения, оповестени от севернокорейската осведомителна организация, демонстрират изстрелването на ракетата и фотоси, направени от ракетата в космоса.

Dържавната осведомителна организация КЦТА заяви, че задачата на ракетният тест е била инспекция на точността.

Държавните медии също разпространиха редки изображения, които съгласно тях са фрагменти, направени от камера, инсталирана на бойната глава на ракетата.

Едно от изображенията демонстрира момента на изстрелване, а друго явно демонстрира ракетата по време на полет.

Лидерът на страната Ким Чен-ун не присъстваше на изстрелването в неделя за разлика от различен тест от преди три седмици, когато той следи тестване на по-модерна хиперзвукова ракета.

 

Camera mounted on North Korea missile takes snaps from space
— Bloomberg (@business)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР