Северна Корея разкритикува генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за

...
Северна Корея разкритикува генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за
Коментари Харесай

Северна Корея разкритикува Гутериш заради призива му за ядрено разоръжаване

Северна Корея разкритикува генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за „ рисковите му думи”, откакто по време на визитата си в Сеул той прикани за цялостна и проверима денуклеаризация на Пхенян.
Прочетете още
Гутериш, който беше на двудневно посещаване в Южна Корея, изрази ясния си ангажимент към денуклеаризацията на Северна Корея, като я назова „ съществена цел за реализиране на мир, сигурност и непоклатимост в целия регион”. Коментарите му пристигнаха в миг, когато Вашингтон и южнокорейски публични лица неведнъж предупреждаваха, че Северът се готви да извърши седмия си нуклеарен опит.

Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Ким Сон Гьонг обаче осъди ръководителя на Организация на обединените нации, обвинявайки го, че демонстрира благосклонност към враждебната политика на Съединените щати. „ Не мога да не изразя надълбоко страдание за упоменатите забележки на генералния секретар на Организация на обединените нации, в които липсва безпристрастност и справедливост”, съобщи той в изказване, публикувано от формалната Корейска централна осведомителна организация (КЦНА). Ким съобщи още, че цялостната, проверима и необратима денуклеаризация на Северна Корея е посягане против суверенитета на КНДР. „ Съветваме генералния секретар Гутериш да бъде деликатен в потреблението на такива рискови думи”, добави той, предава БГНЕС.

В четвъртък Пхенян упрекна Сеул за експлоадирането на зараза от COVID-19 в Северна Корея и заплаши да унищожи управляващите в Сеул. Досега през тази година Северна Корея организира рекорден брой оръжейни тествания, в това число изстрелване на междуконтинентална балистична ракета с оптимален обхват за първи път от 2017 година насам. Миналия месец севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че страната му е подготвена да активизира нуклеарното си възпиращо средство при всеки предстоящ боен спор със Съединени американски щати и Сеул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР