Северна Корея проведе митинги в цялата страна, за да мобилизира

...
Северна Корея проведе митинги в цялата страна, за да мобилизира
Коментари Харесай

Северна Корея зове: Разбийте американската империя на прах!

Северна Корея организира манифестации в цялата страна, с цел да активизира омразата против Съединените щати и Южна Корея в възобновено сгъстяване на своите пропагандни старания.

Участниците в митингите, които означиха 73-ата годишнина от началото на Корейската война, носеха транспаранти с изображения на нуклеарни ракети, пътуващи към Съединени американски щати. Лозунгите включват „ Разбийте американската империя на прахуляк! “ и „ Нека безмилостно бием опърпаната и мръсна марионетна група предатели до гибел! “, отпратка към южнокорейското държавно управление.

„ Участниците маршируваха, призовавайки за заличаване на американските империалисти и групата предатели, които прибягват до безразсъдни военни дейности против мощната КНДР ”,  оповестяват от Корейска централна новинарска организация, цигирана от The Times.

Позовавайки се на възходящия нуклеарен боеприпас и боеприпас от балистични ракети на Северна Корея, организацията прибавя:

„ Корейският народ твърдо е сграбчил най-силното безусловно оръжие, с цел да накаже американските империалисти и възпиращата война за самоотбрана, която никой зложелател не смее да предизвика. “

 Снимка: БГНЕС/ EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Зловещите закани против Съединени американски щати и Южна Корея са позната част от севернокорейската агитация от Корейската война насам, макар че бяха заглушени от няколко години. През 2018 година, когато Ким Чен Ун и Доналд Тръмп започнаха поредност от срещи, пропагандни изображения, демонизиращи американските бойци и изобразяващи тяхното ликвидиране и оскърбление, бяха отстранени от общественото ревю.

Дипломатическите договаряния обаче не доведоха до нищо и този месец смразяващите кръвта хули се завърнаха с цялостна мощ

Миналата седмица държавните медии оповестиха за галерия, която съдържаше фотография на дете, горящо в американска бомбардировка, и друго бебе, което е удряно от американски военнослужещ с секира.

„ 25 юни (годишнината от началото на войната) e запечатан в съзнанието на корейския народ, а раните от недоволството в никакъв случай не могат да бъдат излекувани “, написа KCNA. „ Корейската нация претърпя горчива болежка и злощастие заради провокацията на експанзия от страна на американските империалисти. “

Северна Корея упорства, че Съединени американски щати и Южна Корея са почнали войната. Независими историци са съгласни, че Северът е първият, който пресича линията, разделяща двете страни, макар че по-малки нахлувания, някои от които на южнокорейски войски, не престават от месеци.

Сателитните изображения демонстрират, че след вчерашното гражданско събитие Пхенян възнамерява боен церемониал, с цел да означи годишнината от края на военните дейности със съглашение за помирение на 27 юли 1953 година Огради са сложени към площад Ким Ир Сен в центъра на града, което допуска, че скоро ще се проведат огромни подготовки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР