Северна Корея призова своите 1,2 млн. войници да се обединят

...
Северна Корея призова своите 1,2 млн. войници да се обединят
Коментари Харесай

Северна Корея зове своите 1,2 млн. войници да защитят с живота си вожда Ким

Северна Корея прикани своите 1,2 млн. бойци да се обединят зад вожда Ким Чен-ун и да го защитят с живота си, до момента в който страната чества 10-ата годишнина от издигането на Ким за висш главнокомандващ на армията, осведоми " Асошиейтед прес ".

Годишнината идва, до момента в който Северна Корея организира основна многодневна политическа конференция, на която се чака да се разиска по какъв начин властта да се оправи с компликациите, донесени от пандемията и дълго неизползваната дипломация със Съединени американски щати.

В дълга публицистична публикация печатният партиен официоз " Родон Синмун " упорства, че военачалниците и бойците на Северна Корея би трябвало да се трансфорат в " непревземаема цитадела и бронебойни стени, които отдадено пазят (Ким) с живота си ".

Той също по този начин прикани за създаване на по-модернизирана, напреднала войска, която да служи като " благонадежден страж на нашата страна и народ ". В публицистичната публикация се акцентира, че всички бойци и хора на Северна Корея би трябвало да поддържат водачеството на Ким, с цел да се сътвори мощна социалистическа страна.

Северна Корея и преди е разгласила сходни пропагандни изказвания, призовавайки хората да се обединят зад Ким в моменти на компликации. Някои специалисти споделят, че Ким се бори с най-трудния миг от своето 10-годишно управление заради пандемията от ковид, глобите на Организация на обединените нации и личното му неприятно ръководство.

В понеделник Ким откри пленарно съвещание на Централния комитет на ръководещата Работническа партия, с цел да прегледа минали планове и да дефинира главните политики за идната година. В рамките на двудневни съвещания Ким дефинира неопределени тактики за развиване на селските региони на страната, до момента в който участниците обсъждаха бюджета за идната година и други злободневни въпроси.

Наблюдатели показват, че Северна Корея евентуално ще разкрие позициите на Ким във връзка с връзките с Вашингтон и Сеул, нуклеарната дипломация, която е в задънена улица, и икономическите компликации в края на пленарното съвещание, който се чака по-късно тази седмица.

Въпреки актуалните компликации, малко външни анализатори слагат под въпрос хватката на Ким върху властта. Постът на висш главнокомандващ на Ким в Корейската национална войска беше първата висша служба, която му беше дадена след гибелта на татко му Ким Чен Ир през 2011 година Настоящият комунистически водач заема редица други висши длъжности като общоприет секретар на Работническата партия и ръководител на Комисията по държавните въпроси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР