Северна Корея призна за авария при изстрелването на разузнавателния сателит,

...
Северна Корея призна за авария при изстрелването на разузнавателния сателит,
Коментари Харесай

Провал: шпионски сателит на Северна Корея падна в морето

Северна Корея призна за повреда при изстрелването на разследващия спътник, съобщи организация Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.

Причините за случая при изстрелването на разследващия сателит на КНДР са проблеми в работата на моторите на ракетата-носител и неустойчивост на горивото. Според днешно известие на държавното радио " Гласът на Корея " тази позиция е поддържана от севернокорейската организация за проучване на космоса.

Ракетата, изстреляна от КНДР, не е излизала в открития космос, заяви японският ефирен канал Ен Ейч Кей, базирайки се на японски държавни източници, предадоха международните организации. Ракетата е изчезнала от радарите по време на полета, част от нея е паднала в морето покрай западния бряг на Корейския полуостров. Военните на Република Корея оповестиха, че ракетата на КНДР може да е избухнала във въздуха.

В понеделник японската брегова защита разгласи, че Северна Корея има намерение да изстреля първия разследващ спътник на страната сред 31 май и 11 юни.

 Северна Корея приготвя нов нуклеарен опит съгласно сателитни фотоси Северна Корея приготвя нов нуклеарен опит съгласно сателитни фотоси

Севернокорейска ракета, изстреляна през днешния ден, е паднала в Жълто море западно от южнокорейския остров Очеондо, заяви организация " Нюз-1 " (News-1), базирайки се на южнокорейски военни източници.

Сирените за въздушна паника завиха в южнокорейската столица Сеул към 6:32 сутринта. Тогава градските управляващи издадоха сигнал за предизвестие и приканиха жителите да се приготвят за евентуална евакуация.

Предупреждения

Рано тази заран японското държавно управление издаде изключително предизвестие по националната система за обявяване Джей-алърт (J-Alert) за жителите на част от южната префектура Окинава.

Вчера заместник-председател на Централната военната комисия на ръководещата Работническа партия на Северна Корея, сподели, че продължаващите взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея изискват Пхенян да разполага със " средства, способни да събират информация за военните дейности на съперника в действително време ". Преди днешното изстрелване Държавният департамент на Съединени американски щати сподели, че всяко севернокорейско изстрелване с потребление на технология за балистична ракета би нарушило голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР