Северна Корея потвърди, че е задържан американския войник Травис Кинг.

...
Северна Корея потвърди, че е задържан американския войник Травис Кинг.
Коментари Харесай

Северна Корея потвърди за задържания американски войник

Северна Корея удостовери, че е арестуван американския боец Травис Кинг. 23-годишният редови войник втори клас избяга от Южна в Северна Корея на 18 юли. Потвърждението на Пхенян е първата информация за местонахождението му, само че не се оповестяват повече елементи за отговор на Северна Корея.

Командването на Организация на обединените нации, което следи за реда в демилитаризираната зона сред двете Кореи, изиска информация за редови войник Кинг като употребява директната си линия със севернокорейската войска. Фактът, че има отговор от Пхенян приказва, че севернокорейците са подготвени на договаряния за предаването на Травис Кинг, отбелязва Би Би Си.

Военнослужещият лежал близо два месеца в южнокорейски затвор по обвиняване в нахлуване. Освободен е на 10 юли и е трябвало да бъде изпратен вкъщи във Форт Блис, щата Тексас, където да му бъдат наложени спомагателни военни дисциплинарни ограничения.

Според публични представители 23-годишният боец бил ескортиран до летището. Но вместо да се качи на самолета, напуснал летището и по-късно се включил към обиколка на корейското гранично село Панминджон и пресякъл строго охраняваната граница.

Засега не е ясно по какъв начин боецът е стигнал до границата и по какъв начин е прекарал часовете сред напускането на летището и пресичането на границата ден по-късно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР