Северна Корея отхвърля възможността да участва в общ отбор с

...
Северна Корея отхвърля възможността да участва в общ отбор с
Коментари Харесай

Северна Корея отказа да участва в общ отбор с Южна Корея на игрите в Пьончан

Северна Корея отхвърля опцията да взе участие в общ тим с Южна Корея в зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 година Според представителя на Международния олимпийски комитет (МОК) Джан Ун сходна цел е нереалистична поради политическото напрежение сред двете страни и дребното оставащо време за договаряния.

Идеята за общ корейски тим пристигна от президента на Южна Корея Мун Дже-ин преди началото на международното състезание по таекуондо. Той пожела това да се случи идната година, като напомни, че сходен случай е имало на международното по тенис на маса през 1991 година

" Отне ни 22 срещи и пет месеца на договаряния, с цел да създадем този събирателен отбор по тенис на маса през 1991 година Това е действителността, с която се сблъскваме ", отговори Джан Ун.

Според него олимпийските игри не би трябвало да бъдат употребявани за политически цели. " Твърде късно е да се приказва за обща демонстрация. Лесно е да се приказва, само че е мъчно да се разрешат политическите проблеми ", сподели още Джан Ун.

Южнокорейските представители остават оптимисти към концепцията двете страни да се състезават дружно. " Отворени сме за опцията да образуваме общ тим ", се споделя в изказването на южнокорейското министерство на културата, спорта и туризма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР