Северна Корея отхвърли твърденията на САЩ, че тайно е изпращала

...
Северна Корея отхвърли твърденията на САЩ, че тайно е изпращала
Коментари Харесай

Северна Корея отхвърли твърденията на САЩ, че тайно е изпращала артилерийски боеприпаси на Русия

" Северна Корея отхвърли изказванията на Съединени американски щати, че скрито е изпращала артилерийски муниции на Русия за войната ѝ против Украйна. Това са " безпочвени "  слухове, популяризирани от Съединени американски щати, за да навредят на интернационалната известност на Северна Корея ", разяснява заместник-началник на отдел в севернокорейското министерство на защитата, представен от държавната осведомителна организация KCNA.

" Северна Корея не взе участие в оръжейни покупко-продажби с Русия и " няма желание да го прави в бъдеще ", се споделя в изказването му, представено и от AFP. 

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби съобщи предходната сряда, че Северна Корея е изпратила " доста "  количество муниции за Русия и се пробва да сътвори усещането, че доставките са предопределени за Близкия изток или Северна Африка. Според Кърби обаче не е ясно дали боеприпасите са пристигнали в Русия.

" В резултат на интернационалните наказания Русия изпитва дефицит на армейско съоръжение и заради това е принудена да се обръща към страни като Северна Корея и Иран, с цел да продължи нападателната си война против Украйна ", добавя Кърби.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР