Северна Корея отхвърли предложението на държавния секретар на САЩ Рекс

...
Северна Корея отхвърли предложението на държавния секретар на САЩ Рекс
Коментари Харесай

Северна Корея отказва диалог със САЩ за ядрената си програма


Северна Корея отхвърли предлагането на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън за започване на двустранни договаряния за нуклеарната си стратегия без предварителни условия. Това се показва в коментар, оповестен във вторник от всекидневника на Корейската трудова партия " Нодон синмун " и представен от ТАСС.

" Предлагайки ни договаряния, Съединените щати по този метод желаят да трансферират на Пхенян отговорността за изострянето на ситуацията на Корейския полуостров ", акцентира вестникът.

Според създателя на публикацията Вашингтон желае да употребява този отвод, с цел да " сътвори в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съответното въодушевление и да одобри нови резолюции за наказания против КНДР, в това число морска обсада на страната ".

" Нашата позиция е неизменима: ние ще продължим да укрепваме личните нуклеарни сили ", обобщи вестникът.

На 12 декември Тилърсън съобщи, че Съединените щати са подготвени да седнат на масата за договаряния със Северна Корея " без предварителни условия ". Той обаче акцентира, че договаряния може да има чак след " интервал на мира ".

" Ще бъде мъчно да беседваме, в случай че в разгара на договарянията решите да изпробвате ново устройство ", сподели той, напомняйки за многочислените нуклеарни опити и проби на балистични ракети, които Пхенян извърши през последните месеци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР