Северна Корея организира военен парад в Пхенян, за да отбележи

...
Северна Корея организира военен парад в Пхенян, за да отбележи
Коментари Харесай

Северна Корея организира военен парад по случай годишнината от създаването си

Северна Корея провежда боен церемониал в Пхенян, с цел да означи 75 години от основаването на режима, заяви добре информиран източник на Йонхап.

Събитието е почнало довечера в среднощ след публична гала, състояла се преди парада, сподели той, без да добави повече детайлности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не е ясно дали севернокорейският началник Ким Чен-ун е участвал на парада и какви оръжия са били показани на него.

Среднонощното събитие е третият боен церемониал, проведен в Северна Корея единствено за тази година, отбелязва Йонхап. Предишният беше през юли по случай 70 години от сключването на примирието, поставило завършек на бойните дейности по време на Корейската война (1950 - 1953).

Поредният боен церемониал се провежда и в миг, когато КНДР се пробва да укрепи връзките с Китай и Русия и да ускори създаването на нови оръжия предвид на задълбочаващото се военно съдействие сред Южна Корея, Съединени американски щати и Япония.

Китайското външно министерство заяви, че през днешния ден делегация, ръководена от вицепремиера Лю Гочжун, ще посети Северна Корея за тържествата по случай годишнината.

Военният церемониал се провежда и на фона на новината, че Северна Корея е построила " тактическа нуклеарна щурмова подводница ", способна да извърши подводно нуклеарно нахлуване. Лидерът Ким Чен-ун се зарече " да укрепи още повече нуклеарния възпиращ капацитет " на страната си.

Както се твърди, севернокорейският началник се чака през новата седмица да замине за Владивосток в Русия, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин и да разиска с него вероятно оръжейно съглашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР