Северна Корея не е заинтересувана от среща на върха със

...
Северна Корея не е заинтересувана от среща на върха със
Коментари Харесай

Пхенян започна да поставя условия, за да има среща със САЩ

Северна Корея не е заинтересувана от среща на върха със Съединени американски щати, в случай че те продължат да упорстват за едностранен отвод на Пхенян от нуклеарната му стратегия, съобщи през днешния ден севернокорейският първи заместник-външен министър Ким Ге-гуан, представен от " Асошиейтед прес " и ТАСС. " Ние не сме заинтересувани от договаряния, на които ще бъдем притиснати в ъгъла. Не ни остава нищо друго, с изключение на да преразгледаме въпроса за среща на върха със ъединените щати ", сподели севернокорейският представител.

Той разкритикува също изказванията на Вашингтон, че Северна Корея би трябвало изцяло да се откаже освен от нуклеарната си стратегия и балистичните ракети, само че и от биологическите и химическите си оръжия.

В същото време представител на южнокорейското министерство на националното обединяване разгласи, че решението на Северна Корея да анулира междукорейските договаряния на министерско ниво, планувани за през днешния ден, е почтено за жалост, съобщи " Ройтерс ".

" Решението на Северна Корея едностранно да отсрочи договарянията на високо ниво сред двете Кореи, изтъквайки като аргументи годишното взаимно военновъздушно обучение сред Южна Корея и Съединените щати опонира на духа на Декларацията от Панминчжон и е почтено за жалост ", уточни представител на министерството. Той прикани Севера неотложно да се върне на масата за договаряния.

Съединените щати и Южна Корея увериха, че учението е с отбранителна цел, само че Пхенян го окачестви като " военна провокация, ориентирана против позитивното политическо развиване на Корейския полуостров ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР