Северна Корея изпитва сериозни трудности да се справи с взрив

...
Северна Корея изпитва сериозни трудности да се справи с взрив
Коментари Харесай

Експлозивно разрастване на Ковид-19 в Северна Корея. Ким Чен Ун изпраща армията.


Северна Корея изпитва съществени компликации да се оправи с гърмеж от инфекции с ковид. От края на април до момента са регистрирани над 1,2 млн. болести. Ким Чен Ун изпрати армията да оказва помощ в битката против пандемията.

В Северна Корея очевидно се разраства. Властите оповестяват за нови смъртни случаи и стотици хиляди новозаразени със признаци на Ковид-19. От края на април до момента в Северна Корея са регистрирани над 1,2 милиона нови болести, както и 50 смъртни случая.

Миналата седмица Пхенян за пръв път от началото на пандемията преди две години призна, че в страната са доказани първите случаи на зараза с разновидността Омикрон. Държавните медии осведомят за епидемията, само че без да използват думата „ ковид “.

Армията ще " стабилизира " снабдяването с медикаменти
Редакцията предлага
евернокорейският деспот Ким Чен Ун е наредил на армията „ неотложно да стабилизира “ снабдяването с лекарства в столицата Пхенян. Държавната информационна организация KCNA заяви и това, че съгласно Ким експлоадирането на болестта е провокирало „ огромно безпокойствие “ в страната.

Диктаторът е отправил тежки упреци към здравните управляващи – аптеките не били постоянно снабдявани с медикаменти, което се дължало на „ безконтролно отношение към работата “ и „ слаба организация “ от страна на виновните функционери. Според севернокорейския деспот дейностите против пандемията били дилетантски.

Политбюро утвърди със незабавен указ незабавното освобождение и бързо разпределение на лекарства от държавния запас, с цел да се овладее „ избухливото “ разгръщане на пандемията. На аптеките е подредено да работят по 24 часа без спиране. Мерките обаче не били прилагани вярно – е представен да споделя Ким. По време на ново незабавно съвещание на Политбюро той е разпоредил в снабдяването с лекарства на аптеките да се включи и армията.

Драматични последствия за страната

Ако Северна Корея не се оправи с този гърмеж от инфекции, страната я чакат извънредно тежки последствия, разясняват специалисти. Системата на опазването на здравето е извънредно недоразвита, в страната съвсем няма имунизирани хора против ковид, а.

Държавното управление на Северна Корея до момента отхвърляше да одобри предлаганите по линия на Организация на обединените нации ваксини против ковид, защото сходна стъпка би изисквала въвеждането на интернационален надзор.

Според държавната информационна организация KCNA във всички провинции и градове на страната е бил разпореден „ цялостен локдаун “. В началото на 2020 година Северна Корея затвори държавните граници, с цел да се защищити от разпространяването на пандемията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР