Северна Корея е приела предложението за преговори на високо равнище

...
Северна Корея е приела предложението за преговори на високо равнище
Коментари Харесай

Северна Корея се съгласи да преговаря с Юга за пръв път от 2 години

Северна Корея е приела предлагането за договаряния на високо ниво с Южна Корея другата седмица, предадоха международните организации, като цитираха южнокорейската осведомителна организация " Йонхап ". Тя се базира на министерството на националното обединяване.

На 2 януари Югът предложи на Севера среща на високо ниво в граничното населено място Панмунджом на 9 януари, с цел да обсъдят присъединяване на севернокорейски спортисти в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан другия месец, както и други въпроси от съвместен интерес за възстановяване на двустранните връзки. Ден по-късно Северна Корея възвърне " горещата линия " в демилитаризираната зона на полуострова.

Сега затворената комунистическа страна е изпратила обръщение, в което споделя, че приема предлагането на Юга за договаряния във вторник. Подробности не бяха дадени, написа Българска телеграфна агенция. Последната среща сред представители на двете страни беше преди две години - в края на 2015 година

Двете Кореи започнаха тези стъпки за възстановяване на обтегнатите си връзки след интервал на нараснало напрежение поради упоритостите на Севера да развива своята нуклеарна и ракетна стратегия.

Представител на южнокорейския президент, представен от " Йонхап " и Би Би Си, споделя, че целта на срещата ще са игрите в Пьончан и възможното присъединяване в тях на севернокорейски спортисти. Според него обаче ще има и " диалози за възстановяване на връзките сред Юга и Севера откакто присъединяване на Севера в олимпиадата се контракти дефинитивно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР