Израелски танкове напреднаха към края на претъпкан квартал в сърцето

...
Израелски танкове напреднаха към края на претъпкан квартал в сърцето
Коментари Харесай

Израелските сили се придвижват по-дълбоко в Рафах

Израелски танкове напреднаха към края на препълнен квартал в сърцето на Рафах в сряда по време на една от най-интензивните нощи на бомбардировки над южния град в линията Газа, предава " Ройтерс ".

Нападението на Израел над Рафах в южния завършек на Газа накара стотици хиляди хора да избягат от това, което беше леговище за половината от 2,3-милионното население на анклава. Израел също по този начин отряза основните пътища за достъп за помощ към Газа, предизвиквайки международни предупреждения за масови жертви и апетит.

Израел твърди, че няма различен избор, с изключение на да нападна града, с цел да изкорени последните батальони на бойците на " Хамас ", за които счита, че се укриват там. Нейните войски постепенно се придвижват към източните околности на Рафах от началото на месеца.

Местни жители казаха, че танковете са заели нови позиции в сряда по-на запад от преди около южната гранична ограда с Египет и в този момент са ситуирани в края на квартал Йибна в центъра на Рафах. Те към момента не бяха влезнали в региона, защото борбата беше интензивна.

Въоръженото крило на " Хамас " сподели, че е блъснало с противотанкови ракети две бронирани машини близо до граничната ограда.

Палестинските поданици споделиха, че израелски дронове са стреляли по предградието Йибна и са разкрили огън през нощта по риболовен лодки на плажа на Рафах, причинявайки запалване на някои от тях.

Няма информация от израелските военни за Рафах. Израелската войска сподели, че е убила редица бойци при целенасочени интервенции в Хан Юнис, северно от Рафах, и в северната част на Ивицата Газа, където нейните войски са се завърнали.

Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци UNRWA пресметна към понеделник, че повече от 800 000 души са избягали от Рафах, откакто Израел стартира да нападна града при започване на май, макар интернационалните молби за въздържаност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР