Северна Корея е отхвърлила около 3 млн. дози китайска ваксина

...
Северна Корея е отхвърлила около 3 млн. дози китайска ваксина
Коментари Харесай

Северна Корея отхвърли милиони дози ваксини от Китай

Северна Корея е отхвърлила към 3 млн. дози китайска ваксина против COVID-19, което демонстрира, че те би трябвало да бъдат дадени на страни с по-голяма потребност. Това оповестиха от УНИЦЕФ, представени от " Франс прес ".

Бедната Северна Корея беше първата страна, наложила строго затваряне, когато запечата границата си през януари предходната година, с цел да спре разпространяването на вируса от прилежащ Китай, където той се появи за пръв път, преди да опустоши света.

Пхенян упорства, че към момента не е записал нито един инфектиран - изказване, в което анализатори се съмняват, - само че комунистическата страна заплати голяма икономическа цена за блокадата, като режимът призна през юни, че се борел с " продоволствена рецесия ".

Независимо от това, изолираната страна е споделил на УНИЦЕФ, който популяризира ваксини по програмата за Глобален достъп до COVID-19 ваксини (Covax) за по-бедните страни, че имунизациите, създадени от Китай, могат да бъдат дадени на други, посочи организацията на Организация на обединените нации.

Министерството на публичното опазване на здравето на Северна Корея " заяви, че 2,97 млн. дози Sinovac, предлагани на КНДР от COVAX, могат да бъдат предоставени на мощно наранени страни предвид на лимитираните международни доставки на ваксини против Covid-19 и повтарящия се скок на инфектирани в някои страни ", съобщи представителят на УНИЦЕФ.

Пхенян щял да " продължи да комуникира " с COVAX " да получи ваксини против COVID-19 през идващите месеци ", прибавиха те.

През юли южнокорейски мозъчен концерн, обвързван с разузнаването на Сеул, заяви, че Пхенян също по този начин е отхвърлил доставки от имунизацията на AstraZeneca, предлагана по схемата COVAX, явно поради опасения за странични резултати.

Институтът за тактика за национална сигурност добави по това време, че Северна Корея не е оборудвана с задоволително подобаващи фризери за имунизациите на Pfizer и Moderna, като в същото време е скептична по отношение на успеваемостта на китайските ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР