Сет Джоунс, старши вицепрезидент на базирания във Вашингтон Център за

...
Сет Джоунс, старши вицепрезидент на базирания във Вашингтон Център за
Коментари Харесай

Операция „Тайно оръжие“: Започват ли украинците да удрят обекти на руска територия?

Сет Джоунс, старши вицепрезидент на основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS), счита, че украинските управляващи явно са подготвени да продължат подривната активност против позициите на съветските войски. Според него това може да са „ целеви удари “ и „ бойкот на следената от Русия територия “.

 

Според чиновници на Белия дом Киев ще употребява зимата, с цел да попълни и запасите си от оръжия. Според изданието Украйна дава поръчки за спомагателни доставки на системи за противовъздушна защита, танкове и изтребители. Подривната активност на украински бойни групи може да се окаже едно от най-силното оръжие на Украйна тази зима, съгласно специалисти.

 

Русия от своя страна се пробва да усили офанзивите против гражданска инфраструктура, с цел да сплаши цивилните украинци, считат американски дипломатически източници.

 

Украинските управляващи, съгласно The New York Times, допускат, че Русия има намерение да удари уреди за водоснабдяване. В същото време чиновници на администрацията на Байдън считат, че съветските ресурси от точно управляеми ракети с огромен обхват са на приключване, а нови не са създадени. По този метод се лимитира способността на Москва да нанася удари по гражданска инфраструктура.

 

Военни специалисти чакат възобновяването на пълномащабните настъпателни интервенции през февруари 2023 година след преквалификация на войските от двете страни.

По-рано The New York Times заяви, че въоръжените сили на Украйна могат да продължат да нападат на юг или в Донбас, без да чакат пролетта. Следващите цели за украинската войска ще са Мелитопол в Запорожка област и Сватово в Луганска област.

 

Според командира на противотанковото поделение на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут, Донецка област, лейтенант Михейченко, идната решаваща борба ще бъде борбата за Бахмут. Нашите сили са подготвени за нея, безапелационен е младият офицер.

 

По-рано анализатори от Института за проучване на войната (ISW) писаха, че зимата надали ще спре боевете. Според тях студът може да се окаже огромно преимущество на украинската войска, която да нанесе тежки вреди на съветската войска, която е неприятно оборудвана и лишена от доставки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР