Сестрата на Ким Чен Ун кацна в Южна Корея, за

...
Сестрата на Ким Чен Ун кацна в Южна Корея, за
Коментари Харесай

Историческо събитие: Високопоставена дама от Пхенян посрещнаха на Олимпиадата в Сеул

Сестрата на Ким Чен Ун кацна в Южна Корея, с цел да взе участие в откриването на 23-тите Зимни олимпийски игри, оповестиха международните организации. Това е исторически миг, тъй като е първият път, в който член от ръководещата династия, стъпва оттатък 38-мия паралел след войната през 50-те.

Kim Jong Un's sister has landed at Incheon airport - the first time a Kim has officially entered South Korea https://t.co/ZReGVTy2tO pic.twitter.com/6x2rNXAGWo
— Bloomberg (@business) February 9, 2018
Комитет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации даде утвърждение за пътешестване на севернокорейска делегация в последния миг. Проблематично беше присъединяване на включения в делегацията севернокорейски чиновник Чхуе Хуи, който е подложен на наказания от Организация на обединените нации.

Според задачата визитата " ще послужи като навременна опция за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и отвън него посредством поощряване на удобна конюнктура за спокойно, дипломатическо и политическо решение във връзка със обстановката на полуострова ".

Kim Jong Un's younger sister will be in the official Olympic delegation, the first time any member of the Kim dynasty has visited South Korea https://t.co/hSPZTFsmx1 pic.twitter.com/0fDV71LyAB
— CNN (@CNN) February 8, 2018
За четвърти път двете Кореи ще излязат под общ байрак и даже ще имат един тим по хокей за дами. Това решение провокира много рецензии в Южна Корея, тъй като един от главните олимпийски правила е да не се смесват спортът и политиката.

23-тите Зимни олимпийски игри ще бъдат открити публично през днешния ден в южнокорейската община Пьонгчанг, която в последните 15 години кандидатства три пъти, преди да успее да завоюва правото да провежда Игрите.

Още преди да са почнали конкуренциите, имаше огромен скандал. Руското знаме и химн бяха неразрешени, откакто страната бе уличена в редовно допингиране на спортистите, за което са употребявани даже тайните служби. Въпреки това, повече от 160 руснаци ще се състезават в Пьонгчанг, което действително ги прави третия максимален тим.

Игрите ще преминат при съществени ограничения за сигурност и ще продължат до 25-и февруари.


Източник: Vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР