Сержант Стивън Шап и съпругата му Даян разбират, че семейството

...
Сержант Стивън Шап и съпругата му Даян разбират, че семейството
Коментари Харесай

Отрязана глава в името на любовта: „Ето какво получавате за изневяра”

Сержант Стивън Шап и брачната половинка му Даян схващат, че фамилията им скоро ще се усили. Това евентуално щеше да е страхотна вест, в случай че година по-рано брачният партньор не си бе направил вазектомия.

Това е история за бруталната страна на любовта, ревността и по какъв начин някой изгубва главата си.

Даян и Стивън се срещат през март 1989 година по време на полет от Лондон до Балтимор. Тогава Даян се връща от Англия и се кани да посети свои родственици в Хагерстаун, Вашингтон.

„ Срещнах най-невероятното момиче ”, споделя Стивън Шап на братовчед си Ранди Милър, след запознанството му с Даян.

„ Никога не съм успявал да поддържам връзка толкоз свободно с никое момиче ”, споделя влюбеният до уши боец.

Само шест месеца по-късно Даян и Стивън стават законно семейство.

„ Той боготвореше земята, по която тя стъпваше ”, споделя по-късно майката на Стивън Мариан Шарп. „ Той я обичаше ”.

Стивън претърпява тежко развода на родителите си и е безапелационен, че един път ожени ли се, ще е за цялостен живот. Той е подготвен на всичко да резервира фамилията си.

Проблеми в брака

За страдание още първоначално брака им се появяват огромни компликации. Даян претърпява три спонтанни аборта, всеки един по-болезнен от предходния. След последния несполучлив опит Даян предлага да се подложи на процедура за стерилитет, с цел да не се изтезава повече. Съпругът ѝ е безапелационен, че е по-добре той да си направи вазектомия. Така и става.

Роднините и приятелите им са шокирани от взетото решение, защото знаят какъв брой доста двамата желаят да имат деца. Стивън споделя с татко си Джон, че с Даян към момента могат да имат наследници като осиновят сирачета.

„ Той не искаше да гледа по какъв начин Даян страда повече ”, споделя Джон Шап.

Малко по-късно Стивън прави още нещо изненадващо. Той напуща строителната компания на татко си и се причислява към армията. Надявал се, че ще може да прекарва повече време със брачната половинка си и ще се научи да лети.

През 1992 година е изпратен в 11-и брониран кавалерийски полк във Фулда, провинция Хесен в Германия, където е назначен в авиационната ескадрила като монтьор на хеликоптер.

„ Един от най-професионалните бойци, с които съм имал работа ”, хвали го щабният сержант Джон Стрийтър, негов сержант от отдела.

Срещата с Грегъри Глоувър

Докато обитава в Германия, семейство Шап се сприятелява с Грегъри Глоувър, пресен, хубав член на същия отдел като Стивън. Колегите му го разказват като земен и радостен.  Глоувър и Шап си разменят дискове с музика, а от време на време си гостуват за диалог и десерт.

По това време Даян към този момент е разочарована от брака си. Тя споделя, че се усеща отхвърлена.

„ Споделях възприятията си, само че бях отхвърлена. Обикновено Стивън не беше доста радушен ”, споделя тя за първите пукнатини в съвършения брак.

Проблемите на младото семейство още повече се задълбочават, откакто при започване на септември 1993 година Стивън Шап напуща Фулда за месец поради образование. В негово неявяване Даян прекарва от ден на ден време с Грегъри Глоувър.

Извънбрачна връзка и последвала разлъка

В края на септември Грегъри и Даян към този момент са любовници. През октомври тя научава, че е бременна. Само няколко седмици по-късно омъжената жена споделя новината с любовника си. Той е угрижен за здравето ѝ, само че разчувствуван за детето.

След като Стивън се прибира от образованието, Даян му оповестява, че желае да се разделят, само че пази в загадка новината за бебето. Мъжът е шокиран, само че въпреки всичко в началото се съгласява. След като разискват въпроса, той се пробва да разубеди брачната половинка си.

„ Казах му, че има прекалено много болежка, че нещата са се трансформирали, че не го обичам ”, споделя Даян, представена от The Washington Post.

Даян Шап напуща Фулда, с цел да посети другарка през първия уикенд на декември, като скрито прекарва един ден с Глоувър. Докато я нямало, обезумелият от ревнивост Стивън претърсва цялата къща, търсейки улики какво се е объркало в връзките им и има ли трети човек.

„ Трябва да си мощен ”, споделя Джон Шап на сина си, когато той му се обажда с съмнението, че брачната половинка му го напуща поради ухажор.

Даян се прибира вкъщи вечерта на 5 декември. Стивън я чака.

„ Той ми сподели, че е направил нещо, за което съжалява. Каза ми, че е прочел дневника ми ”, споделя Даян.

Стивън пита непосредствено брачната половинка си, дали му е изневерила, откакто тя отхвърля, той е очевидно удовлетворен.

„ Бяхме постигнали приятелско съглашение ”, заблуждава се погрешната брачна половинка, която даже не подозира какво ще се случи малко по-късно.

Даян има проекти да си търси работа в Балтимор, а Глоувър скоро би трябвало да бъде изместен във Форт Браг, Северна Каролина. Двамата към този момент са разискали да се оженят, незабавно щом Даян получи бракоразвод.

Истината става ясно

На 7 декември Стивън към този момент е излязъл за работа, когато Даян вижда, че кърви. Тя се обажда на собствен прочут, който я кара в болничното заведение. Там лекарите я успокояват, че всичко е наред, само че ще би трябвало да остане най-малко седмица на легло поради затруднения при бременността.

„ Разбрах, че ще би трябвало да призная на брачна половинка си ”, споделя Даян.

Бременната жена се обажда на своя прочут Ръсел Бейтс и го моли да съобщи известие на Глоувър, че е в болничното заведение.

„ Ами брачният партньор ти? ”, пита Бейтс.

„ Казах: Ако го видите, просто му кажете къде съм ”, споделя Даян.

Бейтс се среща с Шап и му споделя, сержантът неотложно потегля към болничното заведение. Влизайки в стаята на жена си, той мисли, че става въпрос за киста на яйчника, за която тя му е казала  по-рано.

„ Казах му, че имам да му кажа нещо, което ще бъде доста мъчно. Казах му, че съм бременна вследствие на извънбрачна връзка ”, признава си Даян.

Първоначално Стивън е шокиран, само че угрижен за здравето на жена си, евентуално примирявайки се, че с брака им е свършено. Той предлага да се прибере вкъщи и да събере някои тоалетни такъми и облекла с цел да ги донесе на жена си в болничното заведение.

С  Даян даже се схващат тя да не разкрива името на бащата. Минава повече от час преди брачният партньор ѝ да се върне. Започва да разпитва жена си за името на бащата. Дали е боец и какъв сан е. Пита я даже къде са правили обич. В спалнята? На дивана? Стивън стартира все по-настоятелно и разярено да разпитва своята погрешна брачна половинка. След като не получава по този начин желаните отговори той си потегля от болничното заведение, заявявайки, че отива да си събере движимостите от вкъщи им.

Зловещо телефонно позвъняване

Около 17:00 часа Даян Шап получава телефонно позвъняване от Грегъри Глоувър. Той преди малко е научил от Бейтс, че е в болница и се обажда от автомат на летището.

„ Той бе доста смутен, доста обезпокоен за мен и детето ”, споделя Даян.

Жената го твърди, че всичко е наред с нея и бебето, след което Глоувър ѝ споделя, че Стивън Шап го е откарал по-рано денем и сержантът е споделил с него брачните си проблеми, неподозирайки, че пред него стои точно индивидът, който ги е предизвикал.

Даян и Грегъри беседват към десетина минути, когато внезапно Глоувър псува два пъти, като втората ругатня прекъснала тъкмо по средата. След което се чува сигнал „ заето ”.

Свидетели по-късно разкриват какво се е случило в този миг. Отначало никой не обръща внимание на виковете, пронизващи тъмнината на летището на американската войска в студената декемврийска зимна вечер. Но когато крясъците стават още по-настоятелни, бойците изскачат на прозорците на казармата и виждат битката сред двама мъже.

Ужасяващо ликвидиране

Единият стъпва върху другия, който лежи на тротоара и води изгубена борба. Някои от бойците вземат решение, че мъжете се борят на смешка, до момента в който не виждат по какъв начин единият от двамата съперници наръгва неведнъж съперника си, след което безмилостно стартира да реже главата на падналия на земята човек. Накрая нападателят се изправя и рита няколко пъти главата на неподвижното тяло, която се изтъркаля на няколко метра от торса. Нападателят хваща главата в ръце, и се качва в лек автомобил, крещейки „ Ето какво получавате за невярност ”.

Съквартирантът на Глоувър Антъни Пени е един от очевидците на нападението. Пред очите му Стивън Шап отрязва главата на любовника на жена си.

„ Той даже сподели, че съжалява ”, споделя Шап саркастично за Глоувър, до момента в който се отдалечава от сцената на убийството, споделя Пени.

През това време Даян Шап лежи в леглото си в болничното заведение и се чуди какво може да се е случило. Но тя нямало да се чуди дълго. Отговорът идва доста бързо.

„ Виж, Даян, Глоувър е тук! Вече ще спи с теб всяка вечер "

Стивън Шап се появява пред нея, държейки в ръце чанта за фитнес. С тропот на вратата той нахлува в болничната стая. Отваря сака и вади от там главата на тогавашния си другар Грегъри Глоувър.

„ Той хвана главата с две ръце и се опита да я бутне в лицето ми. Продължих да викам и да викам ”, споделя Даян, хлипайки.

„ Виж, Даян, Глоувър е тук! Вече ще спи с теб всяка вечер. Само ти няма да спиш, тъй като всичко, което ще видиш, е това! ”, декларира Стивън, поставяйки окървавената глава върху нощното шкафче до жена си.

„ Знаеш ли, ти ми даде задоволително улики. Беше задоволително елементарно да схвана ”, споделя още Стивън.

„ Проучих това, планирах го, изчислих го. Направих това за теб. Обичам те ”, споделя Стивън, обяснявайки постъпката си, разкрива Даян по време на процеса против брачна половинка си.

В стаята идват лекари, които се пробват да успокоят Стивън, до момента в който пристигна извиканата полиция. Един от медиците даже се пробва да покрие главата на Грегъри с забрадка, само че килърът се възпротивява.

Стивън Шап е задържан минути по-късно. Германски вестник излиза със заглавие „ Ревнив брачен партньор буйства с глава ”, написа ClermontSun.

Шумен правосъден развой

Започва гръмък правосъден развой пред боен съд. На свидетелската пейка е и Даян Шарп, която е в последните дни на бременността си. Адвокатът на Стивън Дейвид Корт назовава убийството акт на „ неочаквана пристрастеност ”, провокирана от измяната на другар,  а прокурорът Майк Мълигън „ невъзмутим ” акт на възмездие от ловджия, който ловко е наблюдавал любовника на жена си.

Стивън не стопира да се взира тъжно в продължение на часове в брачната половинка си Даян Шап. 26-годишната жена не го поглежда даже за момент. Облечена в необятна сива рокля, която не съумява да прикрие напредналата ѝ бременност.

На 1 април 1994 година, в препълнена от кореспонденти и фенове правосъдна зала, Стивън Шарп е приет за отговорен за преднамерено ликвидиране и е наказан на пожизнен затвор.

Brutal af dam
Army Sergeant Who Decapitated Wife's Lover Found Guilty
— WrstofTHEwrst (@Metalfacedan)
Съдебните заседатели от четирима офицери и трима подофицери разискват по-малко от два часа, преди да стигнат до неоправдателната присъда на сержант Стивън Шап, на 26 години от Балтимор, оповестява Los Angeles Times.

След обжалване, присъдата е е понижена на 45 години. Той излежава наказването си в пандиза Форт Ливънуърт, Канзас.

Казват, че има тънка граница сред любовта и омразата. И тази история, колкото тъжна, толкоз и странна и ужасна, потвърждава това.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР