Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше

...
Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше
Коментари Харесай

Главчев: Предизборната пушилка около ръста на пенсиите е разсеяна

В чера всички станахме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна. Става въпрос за размера на нарастването на пенсиите.

Това сподели министър председателят Димитър Главчев при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

" Вчера Надзорният съвет на Национален статистически институт взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде повишен с 11% и това в сходство с всички правила. Не може пенсиите на хората да са избирателен афиш. Основната ни задача като служебно държавно управление е провеждането на транспарантни избори и всичко върви по проект в този аспект ", добави министър-председателят, представен от



" Удостоверяването на сходството на машините за вота 2 в 1 през юни върви по проект. Очаква се този развой да завърши от 24 до 26 май ", заяви още премиерът.

И добави, че е провел среща с организацията „ Прозрачност без граници " по отношение на подготовката за изборите.

" Те са водач в следенето на изборните процеси. Срещнах се с ръководителя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Oстанаха удовлетворени от това по какъв начин работи Министерски съвет и дадоха обещание цялостно подпомагане в тази посока ", означи Главчев.

Той разяснява и президентските избори в Република Северна Македония.

" Многократно сме заявявали, че сме " за " европейската вероятност пред тях, само че те би трябвало да извървят пътя си. Трябва да съблюдават всички договорености, ние няма да сме им спънка ", добави още министър председателят.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР