Серия от експлозии разтърси през нощта завод за боеприпаси в

...
Серия от експлозии разтърси през нощта завод за боеприпаси в
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. евро са щетите след взривовете в завод за боеприпаси в Сърбия

Серия от детонации раздруса през нощта цех за муниции в сръбския град Чачак. Пострадали няма. По предварителни оценки материалните вреди от детонациите и последвалия пожар са на стойност сред милион и половина и два милиона евро, заяви президентът Александър Вучич. Поразеният цех " Слобода " ще възобнови работа в понеделник.

Първите гърмежи са чути към 1.30 след среднощ в склад за муниции, ситуиран на 800 метра от портала на завода. Там се създава битова техника, артилерийски снаряди и взривни субстанции. Евакуирани са били всички 60 служащи от нощната промяна, заяви кметът на Чачак. По думите му, късмет е, че детонациите и пожарите не са стигнали до индустриалните халета.



Повредени са стъклата на някои къщи в непосредствена непосредственост до завода, жителите им са евакуирани, само че всеобща евакуация не се е наложила, означи министърът на вътрешните работи Александър Вулин. Районът към фабриката е останал блокиран за три часа, само че до сутринта придвижването е било възобновено по всички улици, като се изключи водещата към завода.

Огнеборците могат да влязат 24 часа след последния гърмеж. В подготвеност са три пожарни команди.

Заводът " Слобода " бе тежко изумен по време на бомбардировките на НАТО през 1999-та. Впоследствие сръбската военна индустрия се възвърне и в този момент изнася снаряди в Африка и Азия, само че и за някои членки на НАТО. При сходна детонация в завода през 2003-та починаха трима служащи, различен случай от 2010 се размина без жертви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР