Сериозно усложнена е COVID ситуацията и в Северозападна България. В

...
Сериозно усложнена е COVID ситуацията и в Северозападна България. В
Коментари Харесай

Лекарите във врачанската болница изнемогват, заразените с COVID-19 непрекъснато се увеличават

Сериозно усложнена е Коронавирус обстановката и в Северозападна България. В Монтана, където инфектираните са най-вече, а процентът на имунизираните е най-нисък, ситуацията продължава да е сериозна

В последните дни обаче се усеща напрежение и във Врачанската болница, където пораства броят на приетите в болница. Най-често до дефицит се стига при интензивните кревати.

Във през днешния ден новозаразените са 1000 на 100 000 души, само че той непрестанно пораства. Персоналът в болничното заведение е на лимита на силите си.

Регулярно се усилва броят на леглата в коронавирус отделенията в разнообразни лечебни заведения. В МБАЛ са към 70 леглата, пет от тях са за интензивно лекуване, които съвсем постоянно са заети.
свързани новини6824на 28.10.2021
“За разлика от предходната вълна пациентите които са към този момент с тежка зараза и постъпват при нас, смъртността е извънредно висока. За страдание. Повечето от пациентите обаче са неимунизирани. Смятам, че би трябвало да се замислят всички за здравето си и би трябвало да се имунизират и да употребяват защитните средства както би трябвало, това е от извънредно огромно значение, сподели доктор Ростислав Стефанов - шеф ОАИЛ МБАЛ " Христо Ботев ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР