Сериозно разклатените отношения между Москва и София може да получат

...
Сериозно разклатените отношения между Москва и София може да получат
Коментари Харесай

Нов тласък на разклатените отношения на България с Русия

Сериозно разтърсените връзки сред Москва и София може да получат нов подтик. Това предвижда съветският в. "Независимая газета ".

Изданието показва, че "дълги години " София надали не е изпреварвала антируските начинания на Запада и се е показала като "ненадежден сътрудник ", проваляйки "три прекомерно значими плана, които са били взаимни с Русия - петролопровода Бургас-Александруполис, АЕЦ "Белене " и газопровода "Южен поток ". Не се подминават и случаите на опозоряване на монументи на съветски и руски бойци в страната.

Преговорите на българския президент Румен Радев в Русия по-скоро сондираха позицията на Москва за вероятно възобновяване на съдействието в енергетиката в навечерието на визитата на премиера Борисов - общественик "с надалеч по-голяма тежест ", отбелязва в. „ Независимая газета “.

Газовата тематика още веднъж ще звучи на най-високо държавно ниво. Инициативата на България да се върне към концепцията за газопровода получи в Брюксел поддръжка от същите служители от Европейски Съюз, които едвам преди четири години предупреждаваха, че монополизмът е гибелен, имайки поради Русия.

Източник от българската делегация обяснил, че внезапната смяна в позициите на София и Брюксел се дължи значително на опасения във връзка непредсказуемото държание на Турция. От правилен стратегически съдружник на Запада и челен пост на НАТО Турция се трансформира в "шантажист на Европейски Съюз " по отношение на миграционната рецесия и стана надали не парий съгласно критериите на Съединени американски щати.

И е изцяло евентуално в отговор на възможни западни наказания Анкара да блокира доставките на газ в Европа от Русия през "Турски поток ". Затова съгласно източника е било решено, че южната тръба към Европа е по-добре да мине през България, която освен това мечтае да стане нов газов хъб, написа всекидневникът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР