Сериозно нашествие на дървеници тормози Париж и жителите на други

...
Сериозно нашествие на дървеници тормози Париж и жителите на други
Коментари Харесай

Напаст! Масова психоза заради нашествие от дървеници в Париж

Сериозно настъпление на дървеници тормози Париж и жителите на други френски градове, пишат международните медии. Насекомите плъзнаха в това число в кино салони, кафенета и влакове и повдигнаха въпроса дали френската столица е подготвена да одобри посетители за Олимпийските игри през 2024 година
През последните седмици популацията на дървеници фрапантно се нараснала.
„ Всяка година в края на лятото виждаме голямо нарастване на дървениците. Това е тъй като хората пътуват през юли и август и ги придвижват вкъщи с багажа си. И с всеки идващ сезон, дървениците стават от ден на ден “, изяснява ентомологът Жан-Мишел Беренже.
Въпреки това парижката община и държавното управление на Еманюел Макрон одобряват нашествието доста съществено и започнаха диалози за ограничения, с цел да се избави имиджа на френската столица.
Според Беренже всеобщата неуравновесеност поради дървениците тази година е доста по-силна от различен път.
Разпространението на дървеници е нещо обикновено през последните 20-30 година и се дължи основно на глобализацията. Имиграцията, транспортът на товари с контейнери и туризмът са водещите аргументи за скока на популацията на дървеници.
Друга причина за сериозното нарастване на дървениците в Париж е ужасно необикновена – неналичието на хлебарки. Тъй като домовете ни стават все по-чисти, хлебарките – които се хранят с дървеници – изчезват.
Насекомите са и много по-издръжливи на химически сътрудници, защото през годините еволюират да не им въздействат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР