Сериозни мерки за сигурност са предприети от служители на Министерството

...
Сериозни мерки за сигурност са предприети от служители на Министерството
Коментари Харесай

Драконовски мерки за сигурност в района на събора на Рожен

Сериозни ограничения за сигурност са подхванати от чиновници на Министерството на вътрешните работи в региона, където през днешния ден започва събора на Рожен. Освен прецизният пропускателен режим, по пътя от Пампорово до поляните на Рожен, безусловно на по към 100-200 метра има ситуирани униформени от Специализираните полицейски сили.

Според Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян, има привлечени спомагателни сили от разнообразни структури на министерството, като са безапелационни, че чиновниците са задоволително, с цел да се обезпечи спокойното протичане на мероприятието.



Спират придвижването сред Пампорово и Соколовци, пускат товарните коли през Пампорово.от Агенция „ Пътна инфраструктура ", подхващат редица ограничения по организация на придвижването.
Отпаднала е възбраната за придвижване на моторни транспортни средства с маса над 3,5 това по пътя Пампорово-Смолян, което ще е в действие до 22 юли - понеделник. О 6:00 часа, на 19 юли - петък до 6:00 часа, на 22 юли - понеделник ще бъде лимитирано придвижването на моторни транспортни средства по пътя от отклонението за кк Пампорово до село Соколовци.



Алтернативният маршрут за придвижване на директния трафик е Проглед - к.к Пампорово-Смолян-Соколовци и назад.
Очаква се придвижването по пътя Пловдив-Смолян да бъде натоварено и заради това на водачите на товарни коли се предлага да употребяват обходни направления:Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к Пампорово - Смолян и назад, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и назад.

АПИ приканва водачите да се движат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки пътна сигнализация и напътствията на контролните органи. Организаторите на събора са планували и няколко буферни паркинга, за искащите да посетят събора, като те са в Чепеларе и Пампорово, като има подсигурен и публичен превоз за гостите на събитието.
Освен това, от 18 до 20 хиляди паркоместа са планувани за посетителите на събора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР