Сериозен инцидент с тръба в училищен басейн доведе до откъсната

...
Сериозен инцидент с тръба в училищен басейн доведе до откъсната
Коментари Харесай

Инцидент с откъснат пръст на дете в училищен басейн ВИДЕО

Сериозен случай с тръба в учебен басейн докара до откъсната част от пръста на дете. Майката ще съди управлението на образователното заведение, оповестява NOVA.

9-годишната Виктория има над 45 медала, тя е играч по плуване към клуб „ Славия”. Тренира всеки ден с по-големия си брат. От две години го прави в басейна на 97-о учебно заведение „ Братя Миладинови” в София - до предходната сряда.

„ Телефонът ми звънна и нейният брат, доста обезпокоен, ми сподели: „ Мамо, бързо ела тук, че част от пръста на Вики се откъсна”, Нещото, което заварих, беше Вики - изпаднала в потрес. Тя пищеше и питаше: „ Мамо, аз ще имам ли пръст, ще имам ли пръст”. Тя ми изясни, че треньорът за малко е излязъл. При едно от обръщанията е видяла, че тръбата е била сцепена. И в действителност, до момента в който са чакали, се е гмурнала да покаже на другите къде е сцепена тръбата”, описа майката на потърпевшото дете Ралица Иванова.

В този миг, твърди родителят, някое от децата в прилежащите коридори стъпва на тръбата и пръста на Вики се заклещва. „ Тя изпитва болежка надлежно, дърпа си пръстчето и то се откъсва”, разяснява още Иванова.

Треньорът Жорж Станкович твърди, че е отсъствал за миг. Докато в басейна имало и други треньори. Версията му за случилото се е малко по-различна.

„ На идващия ден се гмурнах да видя тази тръба - нямаше ѝ нищо. Това е тръба за стъпване и допускам, че е теглена, тъй като тя изпод някъде си е вкарала пръста, под тръбата. Просто изпод, може би, от дърпането, малко се е отворила”, счита Станкович.

Въпреки това, Ралица има намерение да съди учебното заведение, на чиято територия се намира басейна.

„ Тъй като никой не ме потърси. Реших, че ще подам тъжба, най-малко да създадат някаква инспекция на басейна и да видят, че той е неизряден и в случай че през днешния ден е щерка ми, на следващия ден може да е някое друго дете. Да, дребният демон е, само че можеше да се случи нещо по-страшно”, заключи Иванова.

Директорът на образователното заведение Емилия Манолова съобщи, че за управлението изясняването на обстоятелствата към случая също било значимо. Експертна комисия открила, че случаят евентуално е в резултат на напън върху тръбата.

„ За нас е извънредно значимо да осигурим безвредни условия за децата. След случая поставихме въпроса дали той се дължи на рисково оборудване. Веднага направихме експертна комисия, която откри, че връзките на тръбата са правилно сложени, няма режещи елементи. Вероятната причина за случилото се е дърпане или натискане, с цел да се отвори празен ход, който да е прищипал пръста. Няма режещи предмети, няма разкачени връзки или заварки”, сподели Манолова.

Комисия от специалисти от Район „ Люлин” е удостоверила констатациите.

„ Инцидентът е станал и ние би трябвало да вземем ограничения това да не се случва повече. Експертите решиха, че в случай че се слагат гумени уплътнения, това би предотвратило последващи инциденти”, изясни Манолова, като добави, че до момента проблем с тръбата не е имало.

Директорът посочи, че след 17:00 ч. басейнът се отдава на спортни клубове. „ Инцидентът се е случил на групова подготовка. Аз не знам кои са децата. Интересувала съм се за детето”, отговори тя на въпрос дали се е свързала с родителите на потърпевшото момиче.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР