Сериозен дефицит в Русия. Икономическото министерство на страната обяви, че

...
Сериозен дефицит в Русия. Икономическото министерство на страната обяви, че
Коментари Харесай

В Русия закъсаха за яйца

Сериозен недостиг в Русия. Икономическото министерство на страната разгласи, че вносът на 1,2 милиарда яйца през първите месеци на идната година ще бъде освободен от мита, защото в страната има сериозен дефицит, съобщи Ройтерс. 

От началото на годината цената на яйцата се е повишила фрапантно, а гледката на празни щандове в супермаркетите в Москва става все по-обичайна. " Решението има за цел да балансира вътрешния пазар в къси периоди и да подсигурява сигурните доставки ", показва министерството. Марката към този момент ще важи до 1 юни.

Вносът на яйца без мито би трябвало да се прави от " другарски страни ", т.е. от такива, които не са наложили наказания на Русия поради нашествието й в Украйна.

През предходната и актуалната година инфлацията в Русия е двуцифрена, а яйцата са поскъпнали с 42,2 на 100 по данни на Росстат.

В южния град Белгород се извиват дълги опашки за опаковка от 10 яйца на цена от 65 рубли (0,72 долара), до момента в който в супермаркетите цената е над 150 рубли (1,67 долара) - съгласно кореспондент на Ройтерс.

Прокуратурата предходната седмица е провела срещи с доста институции в опит да овладее обстановката, да спре повишаването на яйцата и да " отбрани правата на жителите от непозволеното повишение на цените ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР