Сериалът The Idol, в който дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз

...
Сериалът The Idol, в който дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз
Коментари Харесай

HBO се отказа от сериала The Idol с Лили-Роуз Деп и The Weeknd

Сериалът The Idol, в който дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз си партнираше с музиканта The Weeknd, завършва след един-единствен сезон.

Историята на възхода на младата поп-звезда и проблематичната ѝ връзка с водач на фетиш беше режисирана от основателя на " Euphoria " Сам Левинсън, като обещаваше да се трансформира в " най-шокиращия " сериал на годината.

В кастинга му бяха включени и същински реализатори като Трой Сиван и Джени от BLACKPINK, наред с The Weeknd, който участваше в една от основните функции.

Оценките на феновете и критиците обаче бяха разочароващи, а шоуто завърши един епизод по-рано от плануваното.

Сега HBO даде сигнал, че The Idol няма да има продължение, макар че го дефинират като " един от най-провокативните истински сериали " със " мощна реакция от публиката ".

" След доста размишления и разисквания, HBO, както и основателите и продуцентите взехме решение да не продължаваме с втори сезон. Благодарни сме на създателите, актьорите и снимачния екип за невероятната им работа ", споделя представител на стрийминг-платформата в изявление за Variety.

The Idol e основан по концепция на The Weeknd, ко-продуцента му Реза Фахим и Сам Левинсън, като стартира да се снима още през юни 2021.

В екипа на сценаристите с изключение на тях влизаше и Мери Лоус, която е работила по един от най-големите шлагери на HBO - " Succession ".

Първоначално режисурата беше поверена на Ейми Саймец - актриса, сценарист и режисьор, работила по епизоди на Atlanta, The Girlfriend Experience и други

Бюджетът на продукцията обаче се оказва непълен, сюжетите - полуготови (паралелно с това Левинсън би трябвало да работи по втория сезон на " Euphoria " ), концепцията за финалният епизод не е изяснена, а графикът на фотосите - прекомерно къс, настояват източници на Rolling Stone.

Ангажиментите на Саймец със личната ѝ актьорска кариера също влизат в спор с работата по The Idol, а проектите на екипа са в допълнение лимитирани поради идното международно турне на The Weeknd през лятото на 2022.

В последна сметка, хаосът надвива. Оригиналната концепция на Саймец за шоуто е сменена, откакто Сам Левинсън поема режисурата през април 2022 година и прави фрапантни промени по сюжета. Според Deadline - повода за това е било недоволството му, че сюжетът се е фокусирал прекомерно доста върху героинята на Лили-Роуз Деп Джослин за сметка на подцененяване на историята за култа на Тедрос (The Weeknd).

Ейми Саймец не взе участие при завършването на продукцията - а в обществените мрежи се появиха апели към продуцентите да пуснат нейната версия на сериала.

Вместо това Левинсън притегля още повече известни имена към актьорския състав, с цел да укрепи шоуто, и трансформира главното му обръщение към по-провокативна и смущаваща визия, поради която дефинираха The Idol като " порно с изтезания ". Експериментът му този път се оказа несполучлив.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР