Серхио Перес оглави класирането в единствената свободна тренировка преди квалификацията

...
Серхио Перес оглави класирането в единствената свободна тренировка преди квалификацията
Коментари Харесай

Перес с минимален аванс преди квалификацията в Бразилия

Серхио Перес оглави класирането в единствената свободна подготовка преди квалификацията за спринта в Гран При на Сао Пауло, която ще се организира по-късно довечера.

Мексиканецът съумя да направи обиколка на пистата „ Интерлагос “ за 1:11.853 с меките гуми на Пирели. С нея той съумя да победи с едвам 0.004 секунди своя главен съперкин в разногласието за второто място в крайното класиране в шампионата при водачите Шарл Леклер. Тройката пък бе затворена от международния първенец Макс Верстапен, който приключи на 0.008 зад своя съотборник в Ред Бул Перес.

Както и в множеството надпревари от началото на сезона „ Биковете “ още веднъж бяха по-бързи от Ферари на вършиме, като това ясно си проличат в третия бранш на бразилското трасе. В него Перес съумя да завоюва цели 0.283 секунди на Леклер, даже и без потреблението на въздушна бликам.

Четвърти и пети в края на единствения час за подготовка преди подготовка за утрешната 100-километрова конкуренция се класираха Карлос Сайнц и Люис Хамилтън, които приключиха на надлежно 0.186 и 0.187 от Перес. Вторият водач на Мерцедес Джордж Ръсел пък даде шестото време в границите на сесията, като неговото закъснение от водача бе 0.202 секунди.

Абсолютно всички водачи в топ 6 реализираха своите най-хубави времена с меките сликове на Пирели, в подготовка за квалификацията по-късно през днешния ден. Самата сесия за място ще започва в 21:00 часа българско време и ще дефинира реда на пускане за утрешния спринт. Резултатите от него пък ще решат стартовата решетка за същинската конкуренция за Гран При на Сао Пауло в неделя.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР