Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Руската

...
Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Руската
Коментари Харесай

Наришкин: Когато украинците свършат, на тяхно място ще дойдат поляците, а след това вероятно и германците

Сергей Наришкин, шеф на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, даде извънредно изявление за " Российская газета ".

Сергей Евгениевич, в този момент отвред идва информация за активирането на въоръжените сили на Украйна в зоната на специфичната военна интервенция. Дълго обявяваният „ контранаступ “ в действителност към този момент е в ход. Според Вас, като началник на Службата за външно разузнаване, по какъв начин Западът прави оценка вероятностите на украинската контраатака?

Сергей Наришкин: За западняците беше значимо да разпространяват тематиката за идното украинско контранастъпление в световното осведомително пространство. Очевидно надцененото значение, което му се придава, е самобитен детайл на психическа офанзива преди борбата.

В допълнение, непрекъснатото преувеличаване на тази тематика разреши на евроатлантическия тоталитарен демократичен хайлайф да оправдае доставките на оръжия за Киев и да обезпечи единството на страните от НАТО, доста от които към този момент са много изтощени от Украйна и нейния президент.

В същото време зад кулисите доста западни военни анализатори показват съществени подозрения по отношение на триумфа на украинската случка. Без да встъпвам в детайлности, ще кажа, че оповестените от киевския режим задания се правят оценка като непостижими. Западът, който е директно замесен в украинския спор, е добре осведомен с действителните благоприятни условия и капацитет на Въоръжените сили на Украйна, в това число във връзка с контранастъплението.

Авторитетни представители на американските и европейските разследващи служби и военни ведомства не изключват, че контранастъплението може да докара до непосредствено противоположни резултати. Смъртта на забележителен брой военнослужещи, подготвени от НАТО, и унищожаването на доставеното от тях въоръжение ще подкопае боеспособността на украинската войска. Това от своя страна ще се отрази отрицателно на устойчивостта на режима на Зеленски. Според редица западни оценки самата украинска държавност в последна сметка може да се окаже под опасност.

Защо тогава западните ръководещи не попречват своите украински подопечни при опитите им да осъществят безумните си проекти? Наистина ли Съединени американски щати не съжаляват за загубата на подобен потребен русофобски инструмент като Зеленски и неговия екип?

Сергей Наришкин: Факт е, че съгласно мнението на англосаксонците, Украйна, да не приказваме за настоящето й управление, е единствено пешка в огромна геополитическа игра. Основната цел на тази игра е да се нанесе стратегическо проваляне на Русия. Всеки знае думите на Збигнев Бжежински ( някогашен консултант по националната сигурност на президента на Съединените щати): " Без Украйна Русия ще престане да бъде империя, само че с Украйна Русия автоматизирано се трансформира в империя. "

Съединени американски щати и Англия от десетилетия култивират украинския шовинизъм, с цел да го стоварят върху страната ни в часа „ Ч “. Те даже се съгласяват да трансфорат Украйна в „ черна дупка “ в Европа, единствено и единствено с цел да попречат на нейното доближаване с Русия. В оптиката на англосаксонския хайлайф украинците са „ пушечно месо “, което не е тъпо да се употребява, с цел да се спасят скъпите животи на американските и английските военни.

Когато украинците, както се споделя, свършат, на тяхно място ще дойдат поляците, а по-късно евентуално и германците. Звучи извънредно цинично, само че точно това е логиката на стратегическите проекти на Вашингтон и Лондон, това проличава и от съответните документални материали.

Сергей Евгениевич, незабавно поражда въпросът: за какво вършат всичко това украинските политици и още повече украинският народ? Наистина ли измежду украинците не останаха рационални, здравомислещи и в същото време предани на родината си хора, които да виждат същността на протичащото се и да предотвратят надвисналата национална злополука?

Сергей Наришкин: Сегашните ръководещи на Украйна, за жалост на украинския народ, са надълбоко цинични и безскрупулни хора. Те от дълго време са трансформирали русофобията в стока и не крият, че задачата им не е утопичната победа над Русия, а приемане на персонални дивиденти. И те се оправят сносно с постигането на тази цел: президентът на Украйна, единствено по публични данни, има недвижими парцели в Италия, Англия, Съединени американски щати и Кипър. Така че „ аварийното летище “ и то повече от едно постоянно е готово за Зеленски.

Значителна част от многомилионните задгранични средства и дарения не доближават до хората в Украйна, които в действителност се нуждаят от помощ и поддръжка, а се озовават в банкови сметки в чужбина. Украинските управляващи управляват и постоянно преглеждат тези пари като персонална благосъстоятелност, прикривайки се зад актуалната обстановка в страната.

Но също по този начин е правилно, че не всички представители на украинския истаблишмънт и държавен уред са подготвени, както се споделя, да „ популяризират царството на чумата “ и да вземат участие в унищожаването на личната си страна. Все повече длъжностни лица и политици не поддържат режима в Киев и не виждат бъдеще за Украйна при опазване на настоящия курс.

Какво е несъгласието, което отбелязахте? В Украйна, както наподобява, в този момент няма никаква изразена опозиционна интензивност.

Сергей Наришкин : Очевидно при сегашните националистически управляващи никой от дисидентите в Украйна не може намерено да заявява позицията си от боязън да не си навлече репресии против себе си и своите близки. Затова доста чиновници избират да изоставен страната, без да желаят да имат нищо общо с режима в Киев.

Тази наклонност е типична, апропо, за чиновниците на украинското министерство на външните работи, които като никой различен са наясно с действителните вероятности на Украйна. Десетки и стотици чиновници на украинските задгранични задачи просто отхвърлят да се върнат в родината си след привършване на командировките. Впрочем това вършат даже националистически настроените украинци, тъй като и те все по-малко имат вяра в успеха на Киев.

Добър образец е, че в случай че през октомври 2022 година до личния състав на централата на Министерството на външните работи и дипломатическите задачи на Украйна беше изпратен лист със свободните работни места във външното министерство, съдържащ към 100 или малко повече позиции, то през януари 2023 година новият лист включва към този момент 140 позиции.

И това е макар обстоятелството, че общото щатно разписание на Министерството на външните работи на Украйна е към 600 чиновници. Проблемът с „ дезертьорите “ измежду личния състав на задграничните задачи на Украйна, съдейки по данните, получени от службата, придобива размери, които заплашват естествената работа на националното външно министерство.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР