„Сергей Магнитски беше моят адвокат в Русия. Той работеше за

...
„Сергей Магнитски беше моят адвокат в Русия. Той работеше за
Коментари Харесай

Бил Браудър: Магнитски го измъчваха до смърт, сега Путин гони мен

„ Сергей Магнитски беше моят юрист в Русия. Той работеше за мен, когато управлявах най-големия капиталов фонд в страната. След като разкрих корупционни практики в компанията, в която вложих, бях изпъден от Русия и разгласен за опасност за националната сигурност. Нахлуха в офисите ми, Сергей проверява тези нахлувания и откри, че 230 милиона $ налози, които компанията ми беше платила на съветското държавно управление, са откраднати от публични корумпирани лица. Той свидетелства против тези лица. Впоследствие беше задържан и малтретиран в продължение на 358 дни, а по-късно и погубен на 16 ноември 2009 година Оттогава съм посветил живота си на битка, с цел да изправя хората, които му предизвикаха това, пред правораздаването. В резултат се появи „ Законът Магнитски “, описа той пред Euronews Bulgaria.

Тази негова задача обаче провокира гнева на съветския президент Владимир Путин.

„ А от него не е елементарно да избягаш “, безапелационен е Браудър.

„ Путин към момента ми е доста сърдит. В продължение на 10-12 години върших всичко допустимо да избягам от гнева му. Със сигурност желаят да ме убият. Основният способ, който употребяват, е да ме търсят посредством Интерпол и арестуват в непозната страна “, показа Браудър.

Той обаче бе безапелационен, че не живее в боязън, макар че против него е имало опит за нападение преди две години.

„ Седмица преди пътуването ми, получих позвъняване от специфичните секрети служби на Обединеното Кралство. Те ми споделиха, че са били осведомени от швейцарските секрети служби, че против мен има проведен скрит план, чиято цел е да бъда погубен в Давос “, описа той.

„ Ограничим ли съветският нефт и газа, Владимир Путин ще се намира в ужасна обстановка, защото доста огромна част от парите му са подвластни от износа им “, разяснява още адв. Бил Браудър.

„ Oт основно значение не е съветският нефт, а газ, а към момента никой не е предложил осъществим проект по какъв начин да спрем съветският газ. Трябва да създадем и това “, съобщи той.

По думите му глобите против Русия поради войната в Украйна имат своята цена и за Европа, само че това е единственият метод войната да спре.

„ Най-големият минус на глобите е, че Русия генерира към 1 милиарда $ дневно от продажбата на газ и нефт на западните страни. До момента глобите засягат и петрола, който съставлява към 20%, само че към момента не и газа. Путин продължава да прави доста пари. Прочетох, че Русия е получила повече пари тази година, спрямо предишните, макар наложените наказания. Така че би трябвало да намерим метод да спрем зависимостта от Русия. Никой повече не би трябвало да купува съветски газ и нефт, по този метод няма да доставяме Путин с парите, от които има потребност, с цел да убива украинци “, безапелационен бе той.

Според основателя на световния закон „ Магнитски “ България би трябвало да покаже на света, че прави всичко допустимо да отстрани корупцията. Браудър разяснява черновата на сходно законодателство у нас и посочи, че правосъдният надзор е наложителен детайл в него, с цел да се избегнат политически репресии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР