Сергей Аксьонов - един от любимците на Владимир Путин. От

...
Сергей Аксьонов - един от любимците на Владимир Путин. От
Коментари Харесай

Руската паравоенна групировка ”Конвой” набира все по-голяма мощ. Ще бъдат ли изместени ”Вагнер”?

Сергей Аксьонов - един от любимците на Владимир Путин. От 2014 година оглавява проруската локална власт в Крим. А от края на предходната година добави към биографията си званието създател на паравоенната формация " Конвой ".

 

" Знаем по какъв начин да реализираме задачата си, знаем какво е належащо за това. Трябва да сме дружно. Трябва да изразим единение в поддръжката си към водача, армията и решенията, които се вземат ", съобщи Сергей Аксьонов, началник на проруската администрация на Крим, представен от Българска национална телевизия.

 

Според западното разузнаване поради все по-задълбочаващите се различия сред паравоенната групировка " Вагнер " и Кремъл Русия се пробва да насърчи появяването на нови наемнически групировки.

 

За " Конвой " се твърди, че сега е във напредък. Че към този момент разполага с към 300 бойци, с тежка техника и съвременно съоръжение за разузнаване. Обучението на наемните бойци е поверено на някогашен пълководец от " Вагнер ". Твърди се, че с изключение на на територията на Крим, членовете на " Конвой " към този момент работят и в Херсонска област.

" В нашата страна има същински мъже, които във всеки един миг, всеки ден извършват своя дълг. Това е дългът, който всички ние би трябвало да осъществим ", сподели още Сергей Аксьонов.

 

Заплащането в " Конвой " е по 2500 $ на месец, твърди някогашен боец от групировката. А тези, които служат цяла година, получават даже земя в Крим или Абхазия.

 

Създаването на паравоенни групировки в Русия не е оригиналност. В Украйна, с изключение на " Вагнер ", работи и милицията на чеченския водач Рамзан Кадиров. Общото сред групировките е, че създателите им са авторитетни в Русия персони - политици или предприемачи. Преди да влезе в политиката роденият в Молдова Сергей Аксьонов е имал бизнес в Крим. Твърди се, че е поддържал връзки с подземния свят.

 

Според западното разузнаване към този момент няма конкуренция сред " Конвой " и " Вагнер ". Предположенията на анализаторите са, че на този стадий Кремъл ще се опита да се възползва и от двете групировки. И най-вероятно, до момента в който напъните на " Вагнер " са съсредоточени към завладяването на Бахмут, бойците на " Конвой " ще бъдат изпратени в други региони на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР