Септември и октомври месец е оптимистичният вариант за нова вълна.

...
Септември и октомври месец е оптимистичният вариант за нова вълна.
Коментари Харесай

Есента е оптимистичният вариант за нова вълна, предупреди Кунчев

Септември и октомври месец е оптимистичният вид за нова вълна . Оттук нататък ще стартира растеж на делта разновидността, само че от нас зависи, до каква степен този растеж ще бъде бърз и натоварен. Това съобщи държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в отговор на въпрос дали ще бъдат затегнати ограниченията, в случай че през септември или октомври месец има нова епидемиологична вълна от COVID-19.

Ако не успеем, ще се повтори картината, която сега виждаме в други страни. Интензитетът на всяка една вълна е доста друг , уточни той.

Ангел Кунчев сподели пред публицистите картата на заболеваемостта в света. Той регистрира, че Гърция (не цялата територия на страната), Кипър, Испания и Португалия обстановката се утежнява с много бързи темпове и тази вълна ще се развива и ще доближи до всички страни .

Индийският вид е показан в целия свят . Белите зони в Африка демонстрират, че няма данни какво циркулира, а не че са защитени.

Това, което бихме могли да чакаме е повишение на % на пробите за индийски вид , засягащ с по-голям вирусен товар, засягане на по-ниски възрасти и по-тежко протичане на инфекцията.

Всичко, което докара до по-висок % на имунизация, би било добре пристигнало. Доколко обаче обществото има подготвеност за ограничения за имунизацията и до каква степен те биха били ефикасни, това не се знае, уточни доцент Кунчев.

Той регистрира, че 40% от медицинския личен състав са имунизирани .

Коронавирусът постанова следене на хората в много дълъг интервал, сподели още Ангел Кунчев.

В момента страната е в релативно спокойна обстановка - тя няма да продължи дълго . По думите на Кунчев тази " релативно по-спокойна обстановка " ще свърши след седмица.

Заради ниското равнище на имунизация би трябвало да се вземат ограничения . Има огромни разлики сред районите на страната - има лечебни заведения с покритие от 80 на 100, само че има и с 20 на 100.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР