Сепаратисткото ръководство на т.нар. Донецка народна република реши да обяви

...
Сепаратисткото ръководство на т.нар. Донецка народна република реши да обяви
Коментари Харесай

Сепаратистите в Донецк и Луганск обявиха обща мобилизация

Сепаратисткото управление на така наречен Донецка национална република реши да разгласи цялостна готовност на мъжете от запаса, откакто преди ден подреди евакуация на цивилното население към Русия. 

Денис Пушилин, началник на самопровъзгласилата се ДНР, прикани всички мъже, които са способни да носят оръжие, да " защитят фамилиите си, Донбас и всички съветски хора ". 

Мобилизацията беше оповестена на изключително съвещание на локалния парламент часове след експлоадирането на автомобил на паркинга пред постройката на администрацията в Донецк. 

Леонид Пасечник, водач на отцепниците от Луганск, също е разписал декрет за обща готовност. Въведена е и възбрана за мъжете сред 18 и 55-годишна възраст да напущат рамките на Луганския район. 

В петък стартира и извеждането на дами, деца и възрастни хора от Донецк и Луганск по посока Ростов в Русия, като съгласно съветските управляващи за един ден са признати над 6600 души. 

 Denis Pushilin Разследване на Bellingcat демонстрира, че водачите на Донецк и Луганск Денис Пушилин и Леонид Пасечник са записали видеоклиповете с апел за " незабавна евкауация " още в сряда - два дни преди хипотетичното " нахлуване ", в което те упрекват Украйна. 

Метаданни от файловете, които бяха публикувани в техните канали в Telegram, демонстрират, че записите са направени в следобедните часове на 16 февруари. 

Взривовете, поради които управляващите в Донецк и Луганск взеха решение да изтеглят цивилното население, се случиха на 17 и 18 февруари. 

Клиповете в Telegram резервират метаданните си, в които участва и информация за деня и часа на основаването на записа. Той не може да се подмени след ъплоудването на клипа в обществената мрежа - т.е. данните не са манипулирани след публикуването им от Пушилин и Пасечник. 

В петък вечер американският президент Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати разполага с информация, че съветските войски възнамеряват да нападат Украйна до една седмица. 

Според данните му - цел на офанзивата може да бъде Киев - " град с 2,8 милиона души почтено население ". 

" Русия към момента може да избере дипломацията, още не е късно да се откаже от ескалация на спора и да се върне към договарянията ", сподели Байдън. 

Белият дом разгласи, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е приел да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавровна 23 февруари. Срещата би трябвало да се състои, в случай че не се стигне до инвазия в Украйна от съветска страна. Предполага се, че двамата ще договарят на неутрална територия, като за домакини се спрягат Финландия или Швейцария.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР