Сепаратистките власти в самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщиха за

...
Сепаратистките власти в самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщиха за
Коментари Харесай

Обстрел в центъра на Донецк, има пострадали

Сепаратистките управляващи в самопровъзгласилата се Донецка национална република, оповестиха за обстрел по централната част на столицата Донецк, за който упрекнаха украинските военни. Снаряд е паднал покрай централния площад " Ленин ". Това заяви кметът на града Алексей Кулемзин, представен от ТАСС.

" Обстрелът на централната част на града продължава. Има попадения покрай площад Ленин ", написа той в своя канал в " Телеграм ".

В този регион има няколко хотела, в това число един от най-скъпите - " Донбас Палас ".

От Щаба на териториалната защита на непризнатата Донецка национална република (ДНР) оповестиха, че е обстрелван и Воршиловския регион на града. В резултат на това са ранени трима души.

Както добави Кулемзин, измежду тях има бременна жена и дете. " По предварителни данни имаме информация за трима потърпевши, това са две дами и дете, детето е с потрес, едната от дамите е бременна ", сподели той в ефира на телевизия " Россия-24 ".

Кулемзин посочи, че се оказва здравна помощ на потърпевшите. " В същото време беше обстрелван и центърът на Ленински регион, имаше попадение в детска градина, има провали по жилищния фонд и инфраструктурате ", добави кметът на Донецк.

Според сътрудник на ТАСС от местото на обстрела във Воршиловския регион също са потърпевши жилищна постройка, спирка на градския превоз и павилион за вестници. Освен това са развалени градски уреди на площад " Университетски ", на към 1,5 км от площад " Ленин ".
 21 цивилни са убити в Донецк
21 цивилни са убити в Донецк

Украйна оповестява за съветска атака

Според източник от оперативните служби една от снарядите е паднал в тавана на кафене в центъра на града, а оперативните служби са пристигнали на място. " На кръстовището на ул. " Университетска " и ул. " Орешков " са паднали два снаряда. Единият епопаднал в тавана на кафенето, само че евентуално не е избухнал ", сподели той пред ТАСС.

От представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня прецизираха, че обстрелът е станал в 14:40 часа локално време (съвпада с българското). Оттам обявиха, че Въоръжените сили на Украйна са изстреляли шест 155 мм снаряда по стандарта на НАТО.

В последните дни обстрелите против грда Донецк, който е относително покрай фронта на военните дейности зачестиха, съвсем всеки ден се оповестява за починали и ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР